Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά Θέματα`Αδικη η αμφισβήτηση του υψηλού επιπέδου ασφάλειας των πτήσεων στην Ελλάδα

`Αδικη η αμφισβήτηση του υψηλού επιπέδου ασφάλειας των πτήσεων στην Ελλάδα

Το γεγονός ότι αμφισβητείται στο εσωτερικό της χώρας το υψηλό επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων στην Ελλάδα,χαρακτηρίζει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως “άδικο“, τη στιγμή, που όπως τονίζει, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο […]

Το γεγονός ότι αμφισβητείται στο εσωτερικό της χώρας το υψηλό επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων στην Ελλάδα,<...>χαρακτηρίζει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως άδικο, τη στιγμή, που όπως τονίζει, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο ασφαλείς χώρες.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που έκαναν λόγο για τον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και τους ελέγχους ασφάλειας των πτήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί ή όχι, σε ανακοίνωση της η Υ.Π.Α., σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής`, τα χαρακτηρίζει ως αναληθή και υποκινούμενα από σκοπιμότητες.

Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι δεν γίνονται σωστά οι έλεγχοι σε ότι αφορά στην ασφάλεια των πτήσεων, κάνουν λόγο για προσλήψεις ελεγκτών με κομματικά κριτήρια, ενώ παραθέτουν και ένα περιστατικό κατά το οποίο το υπηρεσιακό αεροσκάφος της Υ.Π.Α., που έκανε τους ελέγχους των ραντάρ, πετούσε σε χαμηλό ύψος θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.

Από την πλευρά της τώρα η Υ.Π.Α., σε εκτενή ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι “επτά από τους συνολικά 44 ελεγκτές που υπηρετούν στη Διεύθυνση Πτητικών Μέσων δεν έχουν τα απαιτούμενα από τον ICAO (Παγκόσμιο Οργανισμό Ασφάλειας Πτήσεων), προσόντα και για το λόγο αυτό η Υ.Π.Α. είχε υποβαθμιστεί το 2000 στη Β` κατηγορία από πλευράς ασφάλειας πτήσεων.

Η νέα διοίκηση της Υ.Π.Α. προχώρησε σε αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος 57 με το οποίο είχαν προσληφθεί οι συγκεκριμένοι επιθεωρητές και το αντικατέστησε με το Π.Δ. 147, το οποίο, σύμφωνα με την Υ.Π.Α., είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους διεθνείς κανόνες και έτσι οι υπηρετούντες σήμερα επιθεωρητές διαθέτουν τα απαιτούμενα από τον ICAO προσόντα”.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι “ύστερα από μεγάλο αγώνα και αφού είχαν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες αναδιαρθρώσεις, η Υ.Π.Α. αναβαθμίστηκε τον περασμένο Μάιο στην Α` κατηγορία”, γεγονός που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χαρακτηρίστηκε μεγάλη εθνική επιτυχία.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι “η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (F.A.A.), έχει στείλει πολλά έγγραφα με επαίνους στην Υ.Π.Α., για το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η υπηρεσία”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024