Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileH Αirbus δίνει την λύση στις απειλές της τρομοκρατίας εναντίων των αεροπορικών εταιριών

H Αirbus δίνει την λύση στις απειλές της τρομοκρατίας εναντίων των αεροπορικών εταιριών

H ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής αεροπλάνων Αirbus αναπτύσσει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για το πιλοτήριο των αεροσκαφών που κατασκευάζει, το οποίο θα είναι εξελιγμένο σε τέτοιο βαθμό που θα μπορεί να αναλαμβάνει […]

H ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής αεροπλάνων Αirbus αναπτύσσει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για το πιλοτήριο των αεροσκαφών<...> που κατασκευάζει, το οποίο θα είναι εξελιγμένο σε τέτοιο βαθμό που θα μπορεί να αναλαμβάνει αυτόματα τον έλεγχο του αεροσκάφους, αποτρέποντας έτσι ενδεχόμενη σύγκρουσή του με φυσικά εμπόδια ή άλλες ανθρώπινες κατασκευές.

Ενώ οποιαδήποτε συσκευή που αφαιρεί τον έλεγχο διακυβέρνησης από τους πιλότους, είναι ιδιαιτέρως αντιφατικού χαρακτήρα και ο χρόνος εφαρμογής της στην πράξη φαίνεται μακρινός, οι τεχνικοί της Airbus και της Honeywell International εντείνουν τις προσπάθειές τους για να δημιουργήσουν αυτό που οραματίζονται ως το πρώτο αξιόπιστο σύστημα αποφυγής συγκρούσεων για την αεροπλοΐα.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι αεροπορικές εταιρίες επιθυμούν να προσθέσουν στα ήδη υπάρχοντα συστήματα προειδοποίησης συγκρούσεων, υπερσύγχρονα και αξιόπιστα ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία θα καθιστούν αδύνατη τη χρησιμοποίηση των πολιτικών αεροσκαφών για τρομοκρατικές ενέργειες αεροπειρατών.

Σήμερα οι πιλότοι χρησιμοποιούν το σύστημα του “αυτόματου πιλότου” για την απογείωση, προσγείωση και πλοήγηση των αεροσκαφών, με ελάχιστη συμμετοχή οποιουδήποτε μέσα από το πιλοτήριο. Ήδη είναι διαθέσιμα από τη Honeywell, συστήματα προειδοποίησης προσέγγισης εδάφους.

Η τελευταία όμως πρόταση βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, επιτρέποντας στα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους να αναλαμβάνουν τον έλεγχο όταν αγνοούνται τα ηχητικά σήματα προειδοποίησης με πρωτοβουλία ή παράλειψη των πιλότων.

Το νέο σύστημα είναι επαναστατικό καθώς προβλέπει ακόμα και την υπέρβαση των εντολών του πιλότου σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο. Αν ένας πιλότος βγει εκτός πορείας και δεν υπακούει στα επανειλημμένα σήματα προειδοποίησης, τότε το σύστημα αναλαμβάνει αυτόματα τη διακυβέρνηση του αεροπλάνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024