Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΝΔ: Ετεροβαρής υπέρ της Τουρκίας η σύμβαση για τους αεροδιαδρόμους

ΝΔ: Ετεροβαρής υπέρ της Τουρκίας η σύμβαση για τους αεροδιαδρόμους

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Aμυνας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος, απαντώντας σε δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Τ. Γιαννίτση για το θέμα της συμφωνίας του ICAO για τους […]

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Aμυνας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος, απαντώντας σε δήλωση του<...> Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Τ. Γιαννίτση για το θέμα της συμφωνίας του ICAO για τους αεροδιαδρόμους, τόνισε τα ακόλουθα.

“Η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Τ. Γιαννίτση αποδεικνύει τον πανικό που τον διακατέχει, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή σε βάρος της Κυβέρνησης, σχετικά με την ετεροβαρή συμφωνία υπέρ της Τουρκίας στα FIR Αθηνών, Κωνσταντινουπόλεως και Αγκύρας. Επειδή ο ίδιος και η Κυβέρνηση του δεν θα είναι στην εξουσία, όταν το αποτέλεσμα της υπογραφής τους θα έχει δημιουργήσει νέα αρνητικά τετελεσμένα στο Αιγαίο και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας – κυρίως η Πολεμική Αεροπορία – θα έχουν πολύ μεγαλύτερο φόρτο αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων, (για τις οποίες εκ προοιμίου συμφώνησαν και οι τρεις συμμετέχοντες Υπουργοί στην Επιτροπή, ότι θα αυξηθούν), καλό θα είναι να σιωπήσει. Γιατί το ατόπημα της απαξίωσης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και της ασέβειας έναντι συναδέλφων Υπουργών που επικαλείται, δεν αφορά άλλον παρά τον ίδιο, ο οποίος προκειμένου να συγκαλύψει τις βαρύτατες ευθύνες του προϊσταμένου του Υπουργού, της Κυβέρνησης και τις δικές του, επεχείρησε – ανεπιτυχώς – να παραπλανήσει ενσυνείδητα τους Βουλευτές, τους οποίους ως εξωκοινοβουλευτικός όφειλε ιδιαιτέρως να σέβεται.

Η χθεσινή εμφάνιση των εκπροσωπούντων την Κυβέρνηση Υφυπουργών ήταν απογοητευτική, αφού λόγω άγνοιας του θέματος, λειτούργησαν ως εκφωνητές των σημειωμάτων, που με ιδιαίτερη σπουδή και ανησυχία τους ενεχείριζαν οι συνεργάτες τους, προκειμένου να απαντήσουν απολογητικά.

Τέλος, θα πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Γιαννίτσης αλλά και η Κυβέρνηση, ότι για να χειριστεί κάποιος τέτοια θέματα επιτυχώς, απαιτείται μεγάλη υπευθυνότητα, συνεχής συντονισμός μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών, ανυποχώρητη και συνεπής στήριξη των πάγιων εθνικών μας θέσεων και σκληρή διαπραγμάτευση, στοιχεία που, εκ του αποτελέσματος, αποδείχτηκε ότι δεν επεδείχθησαν σε βαθμό ανάλογο της σπουδαιότητας, της σοβαρότητας και του μεγέθους του συγκεκριμένου διακυβεύματος”.

Απαντώντας στο κ. Σπηλιωτόπουλο ο κ. Γιαννίτσης δήλωσε ότι “Κατανοώ το επικοινωνιακό άγχος του κ. Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος με αγωνία προσπαθεί να περισώσει την εικόνα του, ως αρμόδιος τομεάρχης Aμυνας, μετά τη χθεσινή συντριπτική κοινοβουλευτική αποκάλυψη της άγνοιας ενός τόσο σοβαρού και ευαίσθητου θέματος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024