Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΞεκινά η εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας για τους αεροδιαδρόμους

Ξεκινά η εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας για τους αεροδιαδρόμους

Στο τέλος του άλλου μήνα, και συγκεκριμένα την ημέρα των Χριστουγέννων, θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Ελλάδα και η Τουρκία στο θέμα των αεροδιαδρόμων όπως […]

Στο τέλος του άλλου μήνα, και συγκεκριμένα την ημέρα των Χριστουγέννων, θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Ελλάδα και η Τουρκία στο θέμα των αεροδιαδρόμων<...> όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής προγραμματισμού και προϋπολογισμού της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα `Μιλλιέτ` αναφερόμενη στις δηλώσεις του κ. Γιλντιρίμ, η ελληνοτουρκική διαφορά στο θέμα του FIR είχε ως συνέπεια την καθυστέρηση των πτήσεων μεταξύ Ευρώπης -Aπω Ανατολής λόγω του προβλήματος της χρήσης των αεροδιαδρόμων. “Το πρόβλημα το οποίο προέκυπτε από το ότι η Ελλάδα επιθυμούσε τον έλεγχο της περιοχής μέχρι τη Σμύρνη ενώ η Τουρκία έφερε αντιρρήσεις λύθηκε με την αύξηση του αριθμού των αεροδιαδρόμων από δύο σε 11” αναφέρει η εφημερίδα τονίζοντας παράλληλα ότι Τουρκία αναμένει έσοδα περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως από το αντίτιμο που θα καταβάλλεται για τη χρήση των αεροδιαδρόμων. Να σημειωθεί ότι τα ετήσια έσοδα της Τουρκίας από την παραχώρησης της χρήσης των δύο αεροδιαδρόμων ήταν της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024