Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΘετική η εικόνα της ελληνικής συμμετοχής στην φετινή World Travel Market

Θετική η εικόνα της ελληνικής συμμετοχής στην φετινή World Travel Market

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTM ΛΟΝΔΙΝΟ 2003: Αισιόδοξη εμφανίζεται η εικόνα της τουριστικής αγοράς στη Μεγάλη Βρετανία για την Ελλάδα παρά τις γενικότερες δυσμενείς ανακατατάξεις που παρουσιάζονται σε όλη την Ευρώπη…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTM ΛΟΝΔΙΝΟ 2003: Αισιόδοξη εμφανίζεται η εικόνα της τουριστικής αγοράς στη Μεγάλη Βρετανία για την Ελλάδα παρά τις γενικότερες δυσμενείς ανακατατάξεις που<...> παρουσιάζονται σε όλη την Ευρώπη. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα από τη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market (WTM), που άνοιξε τις πύλες της εχθές στο εκθεσιακό κέντρο Excel στο Λονδίνο.

Η παρουσία της Ελλάδας στη φετινή έκθεση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, τόσο από άποψη μεγέθους όσο και αισθητικής του ελληνικού περιπτέρου, γεγονός που εκφράσθηκε τόσο από τους εκθέτες όσο και από τους επισκέπτες.

Το ελληνικό περίπτερο καταλαμβάνει χώρο άνω των 1200 τ.μ. και θα έλεγε κανείς ότι γίνεται προσπάθεια να εκφρασθεί ο δυναμισμός της τουριστικής Ελλάδας εννέα μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η σχεδίαση και η παρουσίαση του περιπτέρου είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Μετά από σαφείς οδηγίες και συνεργασία της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΤ στην Αθήνα με το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο, προτιμήθηκε η ανοικτή λειτουργική διάταξη που έδωσε άλλη μορφή στην ελληνική παρουσία. Ο Οργανισμός Αθήνα 2004 και η Πολιτιστική Ολυμπιάδα με μεγάλους χώρους στην είσοδο του ελληνικού περιπτέρου υποδέχονται τους επισκέπτες, ενώ η Ολυμπιακή Αεροπορία, τέσσερις περιφέρειες, τρεις νομαρχίες δύο δήμοι και δεκαεπτά επιχειρήσεις συνθέτουν την ελληνική συμμετοχή. Παράλληλα, εκτός ελληνικού περιπτέρου η Χαλκιδική, η Κως, η Κέρκυρα, και για πρώτη φορά φέτος η Ρόδος και τα Ιόνια Νησιά συμπληρώνουν την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση με δικά τους περίπτερα.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του ΕΟΤ το φετινό περίπτερο θα αποτελέσει το πρότυπο της ελληνικής συμμετοχής και στις υπόλοιπες τουριστικές εκθέσεις που θα συμμετάσχει ο ΕΟΤ ανεξάρτητα τετραγωνικών μέτρων.

Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου

Εχθές λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου από τον πρόεδρο του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλλη και τον πρόεδρο της ABTA John Harding. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο ΕΟΤ βράβευσε (γεγονός που αποτελεί θεσμό τα τελευταία χρόνια) τρεις σημαντικές προσωπικότητες, τον Stephen Bath πρόεδρο της ABTA την περίοδο 2000-2003, για τη συμβολή του στην προβολή του ελληνικού τουρισμού, τον δημοσιογράφο Dave Richardson, και τον Allan Flook, γενικό γραμματέα των tour operators (IFTO) την περίοδο 1977-2003.

Αμέσως μετά ακολούθησαν συνεντεύξεις του προέδρου του ΕΟΤ σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ήδη έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις του με ομόλογους του από άλλες χώρες και tour operators. Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν ο υπουργός τουρισμού της Βουλγαρίας, εκπρόσωποι των οργανισμών τουρισμού της Κύπρου, της Ρωσίας και άλλων κρατών.

Η σημερινή μέρα

Σήμερα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο workshop που οργανώνεται κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Βρετανοί T.Os. θα συναντήσουν τους Έλληνες επιχειρηματίες. Με την ευκαιρία αυτή, εκτός από την παρουσίαση των τάσεων και των προοπτικών της Βρετανικής αγοράς από την εταιρία Nielsen, θα γίνει και η παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας του ΕΟΤ για το συνεδριακό τουρισμό που κατασκευάστηκε για να συμβάλλει στις προσπάθειες προώθησης του συνεδριακού τουρισμού από το Convention Bureau που λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο από τον ΕΟΤ της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι τάσεις της αγοράς

Από τις επαφές του προέδρου του ΕΟΤ με παράγοντες της αγοράς φαίνεται ότι τα αποτελέσματα αυτής της χρονιάς θα πλησιάσουν τα επίπεδα του 2002 που ήταν η χρονιά ρεκόρ για τη Βρετανική αγορά που έφτασε τους 3.000.000 τουρίστες προς την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Πατέλλης, ο ελληνικός τουρισμός, σε αντίθεση με τη συνολική αγορά, παρουσιάζει θετικότερη εξέλιξη, γεγονός που επεσήμαναν πολλοί από τους tour operators στις συναντήσεις που είχαν στο ελληνικό περίπτερο. Ο Thomson ανακοίνωσε ότι στις προτιμήσεις των προγραμμάτων του φέτος η Σαντορίνη καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με πρώτη τη Βουλγαρία, δεύτερη την Καραϊβική και τρίτη την Πορτογαλία. Γεγονός πάντως είναι ότι η αγορά θα ακολουθήσει τις τάσεις των δύο τελευταίων ετών, όπου τα late bookings και οι προσφορές θα αλλοιώσουν την εικόνα της αγοράς και των προκρατήσεων, συνήθεια που φαίνεται να εγκαταλείπεται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΤ κανείς δεν πρόκειται να κλείσει τις διακοπές του πλέον από φέτος για του χρόνου αλλά από Φεβρουάριο και μετά, γεγονός που τόσο η οικονομική κρίση όσο και ο υπερδανεισμός έχουν επηρεάσει, ενώ δεν θα πρέπει να υπερτιμούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024