Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΝέα συντομότερη αεροπορική γραμμή για Κίνα
International Air Transport Association

Νέα συντομότερη αεροπορική γραμμή για Κίνα

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκε την έναρξη νέας αεροπορικής γραμμής για Κίνα, που θα συμβάλλει στη μείωσης της εναέριας συμφόρησης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, η International Air Transport Association (IATA). Η νέα γραμμή, που ονομάστηκε `Olympics Bypass`

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκε την έναρξη νέας αεροπορικής γραμμής για Κίνα, που θα συμβάλλει στη μείωσης της εναέριας συμφόρησης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, η International Air Transport Association<...>(IATA). Η νέα γραμμή, που ονομάστηκε `Olympics Bypass` εγκαινιάστηκε την περασμένη Πέμπτη, 10 Απριλίου.

“Η νέα γραμμή”, όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής και CEO της IATA, κ. Giovanni Bisignani, “θα μειώσει τις καθυστερήσεις στη κίνηση αεροσκαφών από την Ευρώπη προς τις πόλεις Shanghai, Guangzhou και Hong Kong, αφού τα δρομολόγια αυτά δεν θα πρέπει να διέρχονται πλέον από το Πεκίνο, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων τον Αύγουστο. Η εμπειρία από προηγούμενες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων έχει δείξει ότι αυξάνεται η κίνηση αεροσκαφών πάνω από τις διοργανώτριες πόλεις κατά τη διάρκεια των Αγώνων”.

“Η γραμμή Olympics Bypass είναι το αποτέλεσμα πολλαπλών συζητήσεων που είχαμε με τις Κινέζικες αρχές από το 2006. Συντομεύοντας τη γραμμή κατά 60 ναυτικά μίλια, εξοικονομούμε ετησίως 83 χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό αποτελεί μια νίκη για όλους μας – τη Κυβέρνηση της Κίνας, τους ταξιδιώτες, τις αεροπορικές εταιρίες και κυρίως το περιβάλλον” πρόσθεσε ο κ. Bisignani.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024