Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτη Δικαιοσύνη καταφεύγει για την ελλιπή αστυνόμευση της Αθήνας η ΕΞΑ-Α
Αιτία τα προβλήματα κατά τις νυκτερινές ώρες

Στη Δικαιοσύνη καταφεύγει για την ελλιπή αστυνόμευση της Αθήνας η ΕΞΑ-Α

Να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να δρομολογηθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία – κυρίως στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, αποφάσισε η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής (ΕΞΑ-Α). Πιο συγκεκριμένα, άτομα που είτε χρειάζονται τη βοήθεια και την αρωγή της πολιτείας…

Να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να δρομολογηθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία – κυρίως στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, αποφάσισε η Ένωση<...>Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής (ΕΞΑ-Α).

Πιο συγκεκριμένα, άτομα που είτε χρειάζονται τη βοήθεια και την αρωγή της πολιτείας (άστεγοι, ναρκομανείς κλπ.), είτε απλά σύλληψη και περιορισμό (διακινητές ναρκωτικών, κλέφτες, κλπ.) έχουν μετατρέψει τους δρόμους γύρω απ’ τα ξενοδοχεία ή ακόμα και τις εισόδους τους σε σημεία συνάντησής τους, με αποτέλεσμα πολλά και σοβαρά επεισόδια να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τόσο των ξενοδόχων όσο και των υπαλλήλων και των ενοίκων των ξενοδοχείων σε καθημερινή βάση. Το θέμα δεν αποτελεί πλέον απλά μια «δυσάρεστη» εικόνα στα μάτια των επισκεπτών της πόλης, αλλά έχει αποκτήσει διαστάσεις σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που μας αφορά όλους. Επιγραμματικά: Ελλιπής αστυνόμευση της περιοχής του κέντρου της Αθήνας (Ομόνοια, Σοφοκλέους, Αθηνάς, Κεραμεικός κ.λπ.) καθώς και των λιμανιών και των αρχαιολογικών χώρων, συγκέντρωση ναρκομανών πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου, προβλήματα παρεμπορίου, κ.λπ.

Στα γραφεία της Ένωσης φτάνουν τακτικά επιστολές διαμαρτυρίας από τους ξενοδόχους – μέλη της Ένωσης, καθώς και από γραφεία ταξιδίων του εξωτερικού, που περιγράφουν αναλυτικά τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά και ζητούν να δρομολογηθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Με αφορμή τις επιστολές αυτές διαμαρτυρίας, η ΕΞΑ-Α δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο δικονομικό μέσο και δυνατότητα για την εξάλειψη της απαράδεκτης εικόνας στο κέντρο της πόλης μας. Επισημαίνει δε, ότι σε όποιους λόγους κι αν οφείλεται η ελλιπής αστυνόμευση της πόλης, είναι πλέον αναγκασμένη και αποφασισμένη να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο και θα προσφύγει σύντομα στον `Αρειο Πάγο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η επικρατούσα κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως καθ’ όλη τη διάρκεια του 2006 και του 2007, η ΕΞΑ-Α επεσήμανε κατ’ επανάληψη τα σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής Αθηνών-Αττικής, για τα οποία έχει γνώση και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Υπήρξαν συναντήσεις και συσκέψεις με την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης (Εσωτερικών) και της Ελληνικής Αστυνομίας, με ζητούμενο την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή της πρωτεύουσας και την προστασία πολιτών και τουριστών. Αλλά, όλες αυτές οι συζητήσεις παραμένουν, σύμφωνα με την ΕΞΑ-Α, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Βασικό αίτημα και θέση της ΕΞΑ-Α είναι να αποκτήσει σύντομα η Αθήνα – Αττική ένα θεσμικό πλαίσιο αστυνόμευσης, εφάμιλλο με αυτό των άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων και αρμόζον στη μετά -Ολυμπιακή εικόνα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. “Αποτελεί” αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΞΑ-Α, “σχήμα οξύμωρο να οραματιζόμαστε την καταξίωση της Αθήνας ως «συνεδριακής πόλης» ή ως προορισμού «city break» ή να δρομολογούμε δράσεις υπέρ της καλύτερης οργάνωσης και προβολής του προορισμού, όταν «εντός των τειχών» δεν έχουμε καταφέρει να επιλύσουμε αξιοπρεπώς τέτοιας διάστασης κοινωνικά προβλήματα”.

Είναι ενδεικτική η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Γερμανία, κατά τη διάρκεια της ITB και αφορά τις εντυπώσεις των επισκεπτών από την χώρα μας, όπου η «ασφάλεια» λαμβάνει σημαντικά χαμηλή αξία στην εκτίμησή τους. Το Ινστιτούτο ΒΑΤ στην ανάλυση της τουριστικής αγοράς που παρουσιάζει κάθε χρόνο το μήνα Φεβρουάριο, μετά από έρευνα μεταξύ 4.000 αντιπροσωπευτικών πολιτών ηλικίας άνω των 14 ετών, κατέγραψε τις εκτιμήσεις τους για τους προορισμούς της Ε.Ε. Ειδικότερα:

  • Φιλοξενία (Ελλάδα: 98% – Μ.Ο. στην Ε.Ε.: 90%)
  • Υγιεινό κλίμα (Ελλάδα: 71% – Μ.Ο. στην Ε.Ε.: 82%)
  • Ασφάλεια (Ελλάδα: 74% – Μ.Ο. στην Ε.Ε.: 82%)
  • Καθαριότητα (Ελλάδα: 65% – Μ.Ο. στην Ε.Ε.: 80%)
  • Σχέση τιμής παροχής Υπηρεσιών (Ελλάδα: 89% – Μ.Ο. στην Ε.Ε.: 80%)
  • Ευκολία πρόσβασης (Ελλάδα: 76% – Μ.Ο. στην Ε.Ε.: 72%)
  • Ποιότητα περιβάλλοντος (Ελλάδα: 30% – Μ.Ο. στην Ε.Ε.: 56%)
  • Ηλιοφάνεια (Ελλάδα: 79% – Μ.Ο. στην Ε.Ε.: 58%)
  • Ιατρική Πρόνοια (Ελλάδα: 42% – Μ.Ο. στην Ε.Ε.: 46%)
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024