Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠροβλήματα αναμένονται με τις πτήσεις στη Γερμανία

Προβλήματα αναμένονται με τις πτήσεις στη Γερμανία

Δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων το συνδικάτο των Γερμανών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας προσπαθεί να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις για αύξηση μισθών.

Το συνδικάτο των Γερμανών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για δεύτερη φορά προσπαθεί να κηρύξει μια απεργιακή κινητοποίηση στη διάρκεια της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών.

Το συνδικάτο GdF των εργαζόμενων στην υπηρεσία ελέγχου πολιτικής αεροπορίας κάλεσε χθες τα μέλη του να απεργήσουν για έξι ώρες, από τις 07:00 ως τις 13:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα, διεκδικώντας υψηλότερες αυξήσεις μισθών.

Η υπηρεσία ελέγχου των πτήσεων DFS ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από την δικαιοσύνη να εκδώσει προσωρινά και ασφαλιστικά μέτρα για την αποτροπή της απεργίας.

Την περασμένη εβδομάδα το συνδικάτο των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας είχε καλέσει σε απεργιακή κινητοποίηση διάρκειας έξι ωρών που θα εμπόδιζε να γίνουν χιλιάδες πτήσεις, αλλά αυτή ανεστάλη μετά την έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης.

Κατά μέσον όρο τον Αύγουστο τα αεροδρόμια της Γερμανίας χρησιμοποιούν καθημερινά περίπου 600.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον φορέα DRV, ο οποίος εκπροσωπεί τους ταξιδιωτικούς πράκτορες στη χώρα. Στα 13 από τα 16 γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια είναι η περίοδος των σχολικών διακοπών.

Η Lufthansa εξέφρασε τη λύπη της για την αβεβαιότητα που προκαλεί για το επιβατικό κοινό το ενδεχόμενο να γίνει η απεργία. “Έχουμε ήδη αρχίσει να κάνουμε προετοιμασίες και, εάν υπάρξει απεργία, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν βάσει των δυνάμεών μας για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα”, είπε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Εάν πράγματι υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση, οι αεροπορικές εταιρίες αναμένεται να επισπεύσουν και να καθυστερήσουν πτήσεις, ενώ άλλες θα αναδρομολογηθούν εκτός γερμανικού εναέριου χώρου.

Το GdF ζητά να υπάρξουν μισθολογικές αυξήσεις 6,5% τους επόμενους μήνες και ζητά επίσης να υπάρξει μισθολογική ‘ωρίμανση’, βάσει προϋπηρεσίας. Απέρριψε την τελευταία προσφορά της DFS, που έκανε λόγο για αυξήσεις 3,2% εφέτος και 2% του χρόνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024