Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠροβλήματα υγείας αντιμετώπιζαν Κυβερνήτης και Συγκυβερνήτης του μοιραίου Boeing της Helios Airways

Προβλήματα υγείας αντιμετώπιζαν Κυβερνήτης και Συγκυβερνήτης του μοιραίου Boeing της Helios Airways

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που αφορούσαν στον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρίας Helios Airways,που κατέπεσε την 14η Αυγούστου στην περιοχή του Γραμματικού, παρουσίασε προχτές, Δευτέρα […]

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που αφορούσαν στον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρίας Helios Airways,<...>που κατέπεσε την 14η Αυγούστου στην περιοχή του Γραμματικού, παρουσίασε προχτές, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίού 2005, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, κ. Φίλιππος Κουτσάφτης, στον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Αναστάσιο Παπαληγούρα.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη, τα ευρήματα των εξετάσεων είναι τα ακόλουθα:

Κυβερνήτης: Οι στεφανιαίες αρτηρίες παρουσιάζουν αρτηριοσκληρυντικές αλλοιώσεις τύπου Va, που προκαλούν επί του πρόσθιου κατιόντος κλάδου στένωση του αυλού μέχρι 45%. Μικροσκοπικώς το μυοκάρδιο παρουσιάζει διάμεσο οίδημα και εστιακή κατάτμηση των μυοκαρδικών κυττάρων. Τα ιστοτεμάχια των πνευμόνων παρουσιάζουν εικόνα πνευμονικού οιδήματος. Αιμορραγικές διηθήσεις ορογόνου χιτώνα ανιούσας αορτής γενόμενες εν ζωή. Μετρίου βαθμού λιπώδης διήθηση του ήπατος. Αυτολυτικές αλλοιώσεις νεφρού.

Συμπερασματικά, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, ο κυβερνήτης είχε υποστεί:


  1. Πνευμονικό οίδημα,
  2. Αιμορραγικές διηθήσεις ορογόνου χιτώνα ανιούσης αορτής γενόμενες εν ζωή,

  3. Αρτηριοσκληρυντικές αλλοιώσεις στεφανιαίων αρτηριών τύπου Va που προκαλούν στον πρόσθιο κατιόντα κλάδο στένωση του αυλού μέχρι 45%.

Συγκυβερνήτης: Οι στεφανιαίες αρτηρίες παρουσιάζουν βαρύτατες αρτηριοσκληρυντικές αλλοιώσεις τύπου IV και Va, οι οποίες επί του πρόσθιου κατιόντος και του περισπωμένου κλάδου προκαλούν στένωση του αυλού μέχρι 90%.

Στο επικάρδιο της αριστερής κοιλίας παρατηρείται αιμορραγική διήθηση, γενόμενη εν ζωή, εκτάσεως 2,5Χ1,5εκατ.

Μικροσκοπικώς, το μυοκάρδιο παρουσιάζει διάμεσο οίδημα και κατάτμηση των καρδιακών κυττάρων.

– Το ιστοτεμάχιο του πνεύμονος παρουσιάζει εικόνα πνευμονικού οιδήματος και παθητική υπεραιμία. Αναγνωρίζονται επίσης μέσα στις κυψελίδες μεμονωμένα ενεργοποιημένα κυψελιδικά μακροφάγα.

– Το ιστοτεμάχιο του ήπατος παρουσιάζει μικρού βαθμού λίπωση.

– Το ιστοτεμάχιο των μυών πλαγίου κοιλιακού τοιχώματος παρουσιάζει αιμορραγική διήθηση, γενόμενη εν ζωή, διαστάσεων 3Χ0,6 εκατ.

– Ήπιες αλλοιώσεις διαμεσοσωληναριακής νεφρίτιδος.

Συμπερασματικά, στον συγκυβερνήτη τα ευρήματα είναι:

  1. Βαρύτατες αρτηριοσκληρυντικές αλλοιώσεις στεφανιαίων αρτηριών τύπου IV και Va, που προκαλούν επί του πρόσθιου κατιόντος και του περισπωμένου κλάδου στένωση του αυλού μέχρι 90%,
  2. Αιμορραγικές διηθήσεις επικαρδίου αριστερής κοιλίας και μυών πλαγίου κοιλιακού τοιχώματος, γενόμενες εν ζωή,
  3. Πνευμονικό οίδημα. Παθητική υπεραιμία πνεύμονος,
  4. Μικρού βαθμού λίπωση ήπατος,
  5. Ήπιες αλλοιώσεις διάμεσης νεφρίτιδος.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024