Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣτην Κύπρο και πάλι για διευκρινήσεις ο Ακριβός Τσολάκης

Στην Κύπρο και πάλι για διευκρινήσεις ο Ακριβός Τσολάκης

Στην Κύπρο βρίσκεται και πάλι ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, κ. Ακριβός Τσολάκης,προκειμένου να συλλέξει τις απαραίτητες τελευταίες διευκρινήσεις για τη σύνταξη του πορίσματος της […]

Στην Κύπρο βρίσκεται και πάλι ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, κ. Ακριβός Τσολάκης,<...>προκειμένου να συλλέξει τις απαραίτητες τελευταίες διευκρινήσεις για τη σύνταξη του πορίσματος της Επιτροπής για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, που σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου με αεροσκάφος της κυπριακής Helios Airways στο Γραμματικό.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η κυπριακή εφημερίδα `Φιλελεύθερος`, οι διευκρινήσεις και οι λεπτομέρειες που αναζητά ο κ. Τσολάκης έχουν να κάνουν επί
των ιατροδικαστικών εκθέσεων Κουτσάφτη, αλλά και ως προς το τμήμα μηχανικών και συντήρησης της Helios, όπως επίσης και ως προς τις διαδικασίες που αφορούν στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Ακόμα, κλήθηκε για εξέταση ως μάρτυρας ο ιατροδικαστής κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος ήταν παρών ως παρατηρητής εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης σε όλες τις διαδικασίες νεκροτομών που έγιναν σε πρώτο στάδιο στην Αθήνα, αμέσως μετά την αεροπορική τραγωδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προκαταρκτικό πόρισμα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας αναμένεται να είναι έτοιμο πριν την προκαθορισμένη από τη νομοθεσία ημερομηνία, δηλαδή την 14η Φεβρουαρίου 2006, ενώ θα δοθεί στην Κυπριακή Επιτροπή, την Helios και την Boeing για σχόλια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024