Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυμφόρηση στα βρετανικά αεροδρόμια

Συμφόρηση στα βρετανικά αεροδρόμια

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή αποκάλυψη του τρομοκρατικού σχεδίου το οποίο περιλάμβανε την ανατίναξη αεροσκαφών στον αέρα από βόμβες που θα είχαν μεταφερθεί στα αεροπλάνα με τις χειραποσκευές. Η κατάσταση […]

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή αποκάλυψη του τρομοκρατικού σχεδίου το οποίο περιλάμβανε την ανατίναξη αεροσκαφών<...> στον αέρα από βόμβες που θα είχαν μεταφερθεί στα αεροπλάνα με τις χειραποσκευές. Η κατάσταση στα αεροδρόμια της Βρετανίας ήταν πολύ δύσκολη, ενώ ειδικά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Heathrow επικρατούσε το αδιαχώρητο έως αργά το βράδυ καθώς οι αναμονές ήταν πολύωρες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στην Καραϊβική, ενημερωνόταν συνεχώς για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχε συχνή επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο για το θέμα.

Παράλληλα στο κόκκινο διατηρείται ο βαθμός ασφαλείας σε πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης. Στο Παρίσι ο γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν και ο υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί πραγματοποίησαν επείγουσες συσκέψεις με την ηγεσία της αστυνομίας, της αντικατασκοπείας και των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Το επίπεδο ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ρουασί -Σαρλ ντε Γκολ διατηρείται στο κόκκινο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024