Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤο μεγαλύτερο εμπορικό αερόπλοιο του κόσμου στην Αθήνα

Το μεγαλύτερο εμπορικό αερόπλοιο του κόσμου στην Αθήνα

Το “Πνεύμα του Ντουμπάι” (Spirit of Dubai), ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά αερόπλοια του κόσμου πέρασε πάνω από την Αθήνα την τελευταία μέρα του 2006 σε ένα μοναδικό ταξίδι που […]

Το “Πνεύμα του Ντουμπάι” (Spirit of Dubai), ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά αερόπλοια του κόσμου πέρασε πάνω από την Αθήνα την τελευταία<...> μέρα του 2006 σε ένα μοναδικό ταξίδι που ξεκίνησε από το Λονδίνο και καταλήγει στο Ντουμπάι. Το αερόπλοιο στη διάρκεια του συμβολικού του ταξιδιού περνάει πάνω από τα πιο διάσημα ευρωπαϊκά τοπόσημα από όπου ξεκίνησε ο δυτικός πολιτισμός για να καταλήξει στο νεώτερο τοπόσημο του κόσμου, το τεχνητό νησί του Ντουμπάι σε σχήμα φοίνικα “The Palm Jumeirah”.

Το ταξίδι αυτό σηματοδοτεί το επίσημο άνοιγμα του “The Palm Jumeirah” που είναι το μεγαλύτερο τεχνητό νησί που φαίνεται από το διάστημα.

Αφού πέταξε πάνω από τον Τάμεση και πέρασε από τοπόσημα όπως το Μπιγκ Μπεν και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το “Πνεύμα του Ντουμπάι” πέρασε πάνω από την Μάγχη για φτάσει στο Παρίσι και πάνω από τον Πύργο του Αϊφελ και το Παλάτι των Βερσαλλιών. Το αερόπλοιο συνέχισε το ταξίδι του πάνω από τον Κεκλιμένο Πύργο της Πίζας και το Κολοσσαίο για να φτάσει πάνω από τον Παρθενώνα στις 31 Δεκεμβρίου, περνώντας στην Ελλάδα από το Ιόνιο Πέλαγος και να συνεχίσει πάνω από τις Πυραμίδες στο Κάιρο πριν καταλήξει στο Ντουμπάι το νέο έτος.

Για τον Manal Shaheen, Διευθυντή της Nakheel η Αθήνα είναι ιστορικό σημείο στο ταξίδι του αερόπλοιου. Είναι η πόλη από όπου ξεκίνησε ο δυτικός πολιτισμός και το ταξίδι τους φέρνει από ένα από τα αρχαιότερα τοπόσημα του κόσμου που είναι η Ακρόπολη στο νεότερο του σύγχρονου κόσμου που είναι το “The Palm Jumeirah”. Πολλά μπορεί να άλλαξαν όπως λέει ο Manal Shaheen από τότε που χτίστηκε η Ακρόπολη αλλά η θέληση για ώθηση των ορίων της αρχιτεκτονικής παραμένει η ίδια για χιλιάδες χρόνια.

“Το ταξίδι του αερόπλοιου συνοψίζει το νεωτεριστικό πνεύμα του Ντουμπάι και την πορεία της Nakheel για να δημιουργήσει το “The Palm Jumeirah”. Εγγειοβελτιωτικά έργα αυτού του μεγέθους και με την πολυπλοκότητα του σχήματος ενός φοίνικα δεν είχαν στο παρελθόν επιχειρηθεί. Το συγκεκριμένο έργο περιλάμβανε πληθώρα καινοτομιών και κατόρθωσε να ξεπεράσει σημαντικό αριθμό απρόβλεπτων προκλήσεων για να καταφέρει να δημιουργήσει ιστορία στο χώρο των κατασκευών”, ανέφερε ο κ. Manal Shaheen.

Το “Πνεύμα του Ντουμπάι” πετάει σε 1.500 με 3.000 πόδια με ταχύτητα πτήσης περίπου 30 με 50 μίλια την ώρα και μπορεί αν φτάσει τα 70 μίλια την ώρα ή και περισσότερο με ούριο άνεμο. Όταν πετάει με 30 μίλια την ώρα καταναλώνει 8 γαλόνια καυσίμων την ώρα. Στη διάρκεια μία εβδομάδας θα καταναλώσει λιγότερα καύσιμα από όσα χρειάζεται ένα 767 απλά για να πάει από την πύλη του στο διάδρομο απογείωσης!

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024