Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠως θα είναι τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια στο μέλλον χωρίς διαβατήριο και χωρίς βίζα
Τεχνολογία

Πως θα είναι τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια στο μέλλον χωρίς διαβατήριο και χωρίς βίζα

Χωρίς διαβατήριο και βίζα αλλά με εξελιγμένα βιομετρικά στοιχεία και χρήστη της τεχνητής νοημοσύνης θα γίνονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια. Σύντομα η πρώτη εφαρμογη.

Σε μια πρωτοποριακή εξέλιξη που πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τα διεθνή ταξίδια, το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια καινοτόμο πρωτοβουλία που επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζονται διαβατήριο ή βίζα. Αυτή η πρωτοποριακή κίνηση, πρώτη στον παγκόσμιο τομέα ταξιδιών και φιλοξενίας, υπογραμμίζει τη δέσμευση του Ντουμπάι να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του ταξιδιού, αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία για τον εξορθολογισμό της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Είναι απλό!

Δεν χρειάζεται πια η κάρτα επιβίβασης, δεν χρειάζεται πια το διαβατήριο. Βασικά το πρόσωπό του επιβάτη είναι το διαβατήριο. Ο επιβάτης αφού δώσει τις αποσκευές του περνάς από το χώρο ελέγχου.

Στη συνέχεια, περνάει μέσα από μια σήραγγα και αν το χρώμα γίνει πράσινο, αυτό σημαίνει ότι είναι ήδη εγγεγραμμένος και αναγνωρισμένος και έτοιμος να ταξιδέψει.

Ωστόσο, εάν το χρώμα γίνει κόκκινο, θα πρέπει να σταματήσει και να γίνει έλεγχος.

Το σύστημα, βασικά, θα εξαλείψει τον χώρο αναμονής και τις διαδικασίες επιβίβασης στο αεροδρόμιο.

Η τελευταία αυτή πρωτοβουλία του Ντουμπάι αλλάζει το παιχνίδι για την ταξιδιωτική βιομηχανία. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία Emirates το σύστημα θα εφαρμοστεί στο αεροδρόμιο του Dubai το Μάρτιο του 2024 εξαλείφοντας την ανάγκη για παραδοσιακά ταξιδιωτικά έγγραφα. Έτσι όχι μόνο απλοποιείται το ταξίδι για τους επιβάτες, αλλά γίνεται και ένα σημαντικό άλμα στη χρήση της τεχνολογίας για τον έλεγχο των συνόρων και τα μέτρα ασφαλείας. Αυτή η προσέγγιση ευθυγραμμίζεται με το όραμα της πόλης για την προώθηση της καινοτομίας και τον καθορισμό νέων σημείων αναφοράς στον τομέα της φιλοξενίας και των ταξιδιών.

Αξιοποίηση τεχνολογίας αιχμής

Η ραχοκοκαλιά αυτού του επαναστατικού συστήματος είναι η προηγμένη βιομετρική τεχνολογία και η ανάλυση δεδομένων. Διασφαλίζει ότι οι διαδικασίες επαλήθευσης ασφάλειας και ταυτότητας είναι πιο αποτελεσματικές από ποτέ. Η ενσωμάτωση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης θα διευκολύνει μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής και βελτιώνοντας την ικανοποίηση των πελατών.

Για τους επαγγελματίες του ταξιδιού και της φιλοξενίας, αυτή η εξέλιξη παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες. Βελτιώνει τη διαδικασία για εκείνους που ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους, ενισχύει την ελκυστικότητα του Ντουμπάι ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού και θέτει ένα νέο πρότυπο στην εμπειρία των πελατών. Τα ξενοδοχεία και οι ταξιδιωτικές εταιρείες στο Ντουμπάι είναι έτοιμες να επωφεληθούν από την αύξηση της εισροής ταξιδιωτών, δεδομένης της ευκολίας ταξιδιού.

Η κίνηση του Ντουμπάι είναι πιθανό να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα παγκόσμια ταξιδιωτικά πρότυπα, επηρεάζοντας ενδεχομένως άλλες χώρες να υιοθετήσουν παρόμοιες τεχνολογίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024