Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑίσιο τέλος για τους επιβάτες της China Airlines

Αίσιο τέλος για τους επιβάτες της China Airlines

Στις φλόγες τυλίχθηκε αεροσκάφος Boeing 737-800 της πτήσης CI 120 της αεροπορικής εταιρίας China Airlines μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής νήσου Οκινάουα προχθές Δευτέρα. Από την αστυνομία […]

Στις φλόγες τυλίχθηκε αεροσκάφος Boeing 737-800 της πτήσης CI 120 της αεροπορικής εταιρίας China Airlines μετά<...> την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής νήσου Οκινάουα προχθές Δευτέρα. Από την αστυνομία έγινε αμέσως ανακοίνωση ότι το συμβάν δεν είχε σχέση με τρομοκρατική ενέργεια.

Το Boeing είχε εκτελέσει την πτήση 120 από την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι, προς την Οκινάουα της Ιαπωνίας, μεταφέροντας 155 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα. Ευτυχώς οι επιβαίνοντες είχαν μόλις αποβιβαστεί.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:30 (ώρα Ελλάδος) στον δεξιό κινητήρα του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Νάχα, μόλις είχε μπει στο χώρο στάθμευσης. Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από το αεροσκάφος, ενώ τα συνεργεία και οι πυροσβέστες έριχναν ειδικό αφρό για να κατασβέσουν τη φωτιά.

Όταν η φωτιά κατασβέστηκε μία ώρα αργότερα το αεροσκάφος είχε κοπεί στα δύο. Αρχικώς υπήρξαν φόβοι ότι ορισμένα μέλη του πληρώματος ενδεχομένως να βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Όμως, τόσο αξιωματούχοι της αεροπορικής εταιρείας όσο και αστυνομικοί στο αεροδρόμιο της Νάχα βεβαίωσαν πως επιβάτες και πλήρωμα είναι όλοι σώοι, ενώ διενεργείται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει ότι σύμφωνα με την έκθεση της συντήρησης του αεροσκάφους δεν υπήρχε καμία υπόνοια για δυσλειτουργία και όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι έχουν γίνει κανονικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024