Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚινητήρες της Rolls-Royce επέλεξε η China Airlines

Κινητήρες της Rolls-Royce επέλεξε η China Airlines

Σε συνέχεια υπογραφής Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας (LOI) με την Airbus, η αεροπορική εταιρία China Airlines επέλεξε τους κινητήρες της Rolls-Royce Trent XWB για 14 σταθερά και έξι αεροσκάφη σε προαίρεση […]

Σε συνέχεια υπογραφής Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας (LOI) με την Airbus, η αεροπορική εταιρία China Airlines επέλεξε τους κινητήρες της Rolls-Royce Trent XWB για 14 σταθερά και έξι αεροσκάφη σε προαίρεση Airbus A350<...>XWB δύο κινητήρων. Εάν πραγματοποιηθούν όλες οι προαιρέσεις, η συγκεκριμένη συμφωνία σε τιμές καταλόγου κινητήρων, αποτιμάται περίπου σε 800 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι παραδόσεις ξεκινούν το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η Rolls-Royce επιλέγεται από τη China Airlines ως ο προμηθευτής κινητήρων. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση σηματοδοτεί το ντεμπούτο της σειράς των κινητήρων Trent στην Ταιβάν.

Ο Πρόεδρος της China Airlines, κ. Ringo K.S. Chao, σχετικά δήλωσε: “Ως το τελευταίο μέλος της οικογενείας των εντυπωσιακών κινητήρων Trent, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που επιλέξαμε τον κινητήρα της Rolls-Royce, Trent XWB. Η προηγμένη τεχνολογία του και η υψηλή λειτουργική του απόδοση, πρόκειται να εμπλουτίσουν εξαιρετικά το στόλο μας. Η προσθήκη των κινητήρων αυτών συντελεί στη δημιουργία ενός περισσότερο φιλικού προς το περιβάλλον στόλου, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων για μείωση καυσαερίων”.

“Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μια μακροχρόνια και αποδοτική σχέση με την China Airlines. Η Rolls-Royce εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για την αγορά της Ταιβάν και η China Airlines ανοίγει το δρόμο, έχοντας κερδίσει επάξια τη φήμη του πρωτοπόρου και καινοτόμου αερομεταφορέα” πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Mark King, Πρόεδρος του Πολιτικού Τομέα της Rolls-Royce.

Οι παραγγελίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων και των ανταλλακτικών κινητήρων, αναλογούν αυτήν τη στιγμή σε περισσότερους από 800 κινητήρες Trent XWBs, με 13 πελάτες. Ο κινητήρας Trent XWB διαθέτει ωστική ισχύ μεταξύ 74,000 και 92,000 λίβρες και μόνο μία έκδοση του κινητήρα θα εξοπλίζει όλες τις παραλλαγές του αεροσκάφους A350 XWB.

Η τελική διαμόρφωση και η επιλογή τεχνολογίας για τον κινητήρα Trent XWB, είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν περί τα μέσα του 2008, ενώ το 2010 υπολογίζεται να ξεκινήσουν οι δοκιμές εδάφους. Τον επόμενο χρόνο θα αρχίσει ένα πρόγραμμα δοκιμής ιπτάμενης πλατφόρμας. Ακολουθούν οι πιστοποιήσεις αεροπλοιμότητας και η πρώτη πτήση του στο A350 XWB το 2012.

Από τη στιγμή που ο κινητήρας Trent XWB θα εισέλθει σε υπηρεσία, η σειρά κινητήρων Trent, θα έχει συσσωρεύσει πάνω από 75 εκατομμύρια ώρες πτήσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024