Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑρωγός στην προσπάθεια μείωσης του εργατικού κόστους της Lufthansa το σωματείο πιλότων

Αρωγός στην προσπάθεια μείωσης του εργατικού κόστους της Lufthansa το σωματείο πιλότων

Το σωματείο πιλότων της Γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Lufthansa, μετά από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της εταιρίας, η οποία ήθελε να περιορίσει το εργατικό της κόστος, προτείνοντας στο σωματείο […]

Το σωματείο πιλότων της Γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Lufthansa, μετά από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων με<...> τη διοίκηση της εταιρίας, η οποία ήθελε να περιορίσει το εργατικό της κόστος, προτείνοντας στο σωματείο `πάγωμα` των μισθών και επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας, τελικά αποδέχτηκε χτες τις προτάσεις της εταιρίας και αποφάσισε να βοηθήσει την εταιρία, χωρίς να της δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα.

Έτσι, μέσω της συμφωνίας, που πραγματοποίησε η διοίκηση της Lufthansa με το σωματείο των πιλότων της, έχει πλέον τη δυνατότητα να περιορίσει το κόστος περισσότερο από 30 εκατ. ευρώ (40,35 εκατ. δολάρια) ετησίως – ή ποσοστό 6% επί του συνόλου των δαπανών. Στο πλαίσιο του διακανονισμού μεταξύ του γερμανικού αερομεταφορέα και του εργατικού σωματείου `Vereinigung Cockpit`, οι πιλότοι της Lufthansa συμφώνησαν στο “πάγωμα” των μισθών τους μέχρι τις 31 Μαρτίου 2006, όπως και το να δουλεύουν δύο ώρες επιπλέον κάθε μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής`.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο γερμανικός αερομεταφορέας, ο οποίος απασχολεί σήμερα συνολικά περίπου 4.400 πιλότους, επιδιώκει τη μείωση του κόστους κατά 1,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2006, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης του εργατικού κόστους κατά 300 εκατ. ευρώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024