Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΧατζηγεωργίου: Οι ελλείψεις προσωπικού δεν επέτρεπαν τον ικανοποιητικό έλεγχο των αεροπορικών εταιριών

Χατζηγεωργίου: Οι ελλείψεις προσωπικού δεν επέτρεπαν τον ικανοποιητικό έλεγχο των αεροπορικών εταιριών

Τον κώδωνα του κινδύνου για αποφυγή νέων αεροπορικών δυστυχημάτων έκρουσε για ακόμη μια φορά ο τέως υπεύθυνος του Τομέα Αδειοδότησης του ΤμήματοςΠολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, κ. Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου, στο πλαίσιο […]

Τον κώδωνα του κινδύνου για αποφυγή νέων αεροπορικών δυστυχημάτων έκρουσε για ακόμη μια φορά ο τέως υπεύθυνος του Τομέα Αδειοδότησης του Τμήματος<...>Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, κ. Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου, στο πλαίσιο της κατάθεσης του ενώπιον της Επιτροπής Διερεύνησης για το ατύχημα, που σημειώθηκε πέρσι στο Γραμματικό με αεροσκάφος της Helios Airways.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πως οι ελλείψεις στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας δεν επέτρεπαν τον ικανοποιητικό έλεγχο των αεροπορικών εταιριών, ενώ σε ερώτηση αν ο κίνδυνος αυτός υφίσταται ακόμη και σήμερα ο κ. Χατζηγεωργίου απάντησε θετικά, προκαλώντας για ακόμη μια φορά ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια πτήσεων των κυπριακών αεροπορικών εταιριών.

Τέλος, αναφερόμενος και στα οκτώ σημεία που έχρηζαν επιδιόρθωσης και είχαν σημειωθεί σε επιστολή Βρετανού Συμβούλου προς την εταιρία Helios Airways, προκειμένου να πάρει το συγκεκριμένο αεροσκάφος την απαραίτητη πτητική άδεια, ο κ. Χατζηγεωργίου τόνισε ότι “μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλεια πτήσεων, αλλά η πτητική άδεια είχε δοθεί στο αεροπλάνο, προτού διαπιστωθεί η επιδιόρθωση των οκτώ αυτών σημείων”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024