Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔιευκρινίσεις στις απαντήσεις της εταιρίας ζητούν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών

Διευκρινίσεις στις απαντήσεις της εταιρίας ζητούν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών

Διευκρινίσεις στις απαντήσεις της εταιρίας όσον αφορά στα αιτήματα που της είχαν υποβάλλει με επιστολή τους, επιθυμούν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών(ΠΑΣΥΠΙ), καθώς όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος […]

Διευκρινίσεις στις απαντήσεις της εταιρίας όσον αφορά στα αιτήματα που της είχαν υποβάλλει με επιστολή τους, επιθυμούν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών<...>(ΠΑΣΥΠΙ), καθώς όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ, κ. Πολύς Οικονόμου, “η απάντηση της εταιρίας βρίθει από ασάφειες και ζητήματα που χρήζουν περαιτέρω διευκρίνησης”. Παρόλα αυτά όμως η ΠΑΣΥΠΙ θα παραπέμψει τις απαντήσεις του Δ.Σ. της εταιρίας στο νομικό της σύμβουλο, όπως επίσης και σε οικονομολόγο σύμβουλο και αναλόγως των γνωματεύσεων που θα λάβουν θα απαντήσουν έπειτα στην εταιρία επισήμως.

“Η απάντηση της εταιρίας αποτελεί ένα πάντρεμα του σχεδίου ανασυγκρότησης και της χωριστής συμφωνίας που οι πιλότοι υποστηρίζουν ότι σύναψαν με τη Διοίκηση του κρατικού αερομεταφορέα” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην κυπριακή εφημερίδα ΄Φιλελεύθερος` ο κ. Οικονόμου.

“Το κύριο ζήτημα που ανησυχεί τους πιλότους”, τόνισε ο κ. Οικονόμου, “είναι αυτό του ενός αεροπλάνου που μετά το καλοκαίρι θα είναι άγνωστη η τύχη του και το κατά πόσον θα καταλήξει στην Hellas Jet, κάτι που αποτελεί κόκκινο πανί για την ΠΑΣΥΠΙ”. Όσον αφορά στη μείωση του στόλου ή μη ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ κατηγόρησε τη Διοίκηση ότι “φάσκει και αντιφάσκει”.

Για την οικονομική πτυχή της απαντητικής πρότασης της εταιρίας ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι “ενδεχομένως τα ποσά που θα εξοικονομηθούν τώρα από τους πιλότους να ξεπερνούν τα 2,4 εκατ. λίρες, που προνοούσε το σχέδιο ανασυγκρότησης και να πλησιάζουν τα 2,6 εκατ. λίρες. “Ούτως ή άλλως”, κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ “εκείνο που έχει σημασία είναι ότι εισερχόμαστε σε μια διαδικασία διαλόγου και επαφών με τους ιθύνοντες της εταιρίας”.

Χτες μάλιστα ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών, κ. Λάζαρος Σαββίδης, δήλωσε ότι “ο διευθυντής της εταιρίας αναμένει τηλεφώνημα από την ΠΑΣΥΠΙ προκειμένου να διευθετηθεί συνάντηση για έναρξη διαλόγου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων”. Ο κ. Σαββίδης τόνισε ακόμη ότι “εάν ο διάλογος διεξαχθεί σε πνεύμα αλληλοκατανόησης μπορούν να βρεθούν οι σωστές λύσεις”, ενώ όπως συμπλήρωσε “οι επικρίσεις για ανικανότητα της διευθυντικής ομάδας θα πρέπει να εκλείψουν γιατί δεν βοηθούν στη δημιουργία του κλίματος που απαιτείται για διάλογο”. Τέλος, σχολιάζοντας το αίτημα της ΠΑΣΥΠΙ για εκπροσώπηση στο Δ.Σ., ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι “αυτό είναι καθαρά απόφαση του ιδιοκτήτη και στην προκειμένη περίπτωση της κυβέρνησης, στην οποία πρέπει να στραφούν και να ζητήσουν συμμετοχή”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024