Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕίκοσι χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε η Emirates Airline

Είκοσι χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε η Emirates Airline

Τα είκοσι χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας της γιορτάζει η διεθνής αεροπορική εταιρία Emirates Airline, που έχει την έδρα της στο Ντουμπάι.Το 1985, που ξεκίνησε την λειτουργία της είχε μόνο τρεις πτήσεις […]

Τα είκοσι χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας της γιορτάζει η διεθνής αεροπορική εταιρία Emirates Airline, που έχει την έδρα της στο Ντουμπάι.<...>Το 1985, που ξεκίνησε την λειτουργία της είχε μόνο τρεις πτήσεις από το Ντουμπάι – για Karachi, Mumbai και Δελχί – οι οποίες εξυπηρετούνταν από δύο μισθωμένα αεροσκάφη. Σήμερα, το δίκτυο της Emirates εκτελεί σχεδόν 200 προγραμματισμένες πτήσεις την ημέρα, καλύπτοντας 77 πόλεις σε 54 χώρες – με μέσο όρο την άφιξη ή αναχώρηση μίας πτήσης κάθε οκτώ λεπτά.

Ο Πρόεδρος της Emirates, Α.Μ. Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, δήλωσε σχετικά τα εξής: “Υπάρχει μια αίσθηση ότι η εταιρία `έχει ενηλικιωθεί`, και με τις σταθερές βάσεις που διαθέτει είναι έτοιμη να αναλάβει ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις, ως ένας από τους κορυφαίους αερομεταφορείς του κόσμου. Η αφετηρία για την επιτυχία μας είναι το όραμα και η φιλοδοξία του Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al-Maktoum. Από την έναρξη της, η Emirates παρουσιάζει τεράστια και συνεχή ανάπτυξη, της τάξεως του 20% το χρόνο. Στα προηγούμενα 20 χρόνια, έχουμε μεταφέρει πάνω από 80 εκατ. επιβάτες στον προορισμό τους, πάνω από 4,6 εκατ. τόνους φορτίων και, σαν Όμιλος, έχουμε συνεισφέρει περίπου 25 εκατ. δολάρια σε άμεσες και έμμεσες επενδύσεις στην οικονομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Εξαρχής, το όραμά μας ήταν να δημιουργήσουμε μία διεθνή αεροπορική εταιρία, η οποία θα μεγιστοποιούσε τη γεωστρατηγική θέση του Ντουμπάι και θα συνέδεε τους ανθρώπους και τα φορτία με τους προορισμούς τους, γρήγορα και εύκολα. Είμαστε περήφανοι που ανταποκριθήκαμε στο στόχο αυτό, και θα συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε το ρόλο που έχουμε αναλάβει για την ανάπτυξη του Ντουμπάι ως τουριστικό και εμπορικό κέντρο“.

Ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum απέδωσε την επιτυχία της εταιρίας στην πελατοκεντρική φιλοσοφία που διαθέτει, στη σταθερή και μακροχρόνια στρατηγική της και τη διοικητική ομάδα που την υποστηρίζει, στο ταλαντούχο προσωπικό, το οποίο αριθμεί 15.800 άτομα και επανδρώνεται από πάνω από 100 χώρες και στη δυναμική εταιρική κουλτούρα, η οποία ενθαρρύνει την καινοτομία.

Μέχρι το 2012, η Emirates υπολογίζει ότι θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 33 εκατ. επιβατών ετησίως, διαθέτοντας περίπου 150 αεροσκάφη. Για να υποστηρίξει το γρήγορα αναπτυσσόμενο στόλο της, που αυξάνεται κατά μέσον όρο με ένα νέο αεροσκάφος το μήνα, η εταιρία κατασκευάζει ένα κέντρο εφαρμοσμένης μηχανικής αξίας 353 εκατ. δολαρίων και νέες εγκαταστάσεις για τη δοκιμή αεριωθούμενων μηχανών.

Η Emirates έχει ήδη πολλές `πρωτιές` στη σχετικά σύντομη ιστορία της. Ήταν η πρώτη εταιρεία που παρείχε προσωπικές τηλεοπτικές οθόνες ενσωματωμένες στα καθίσματα όλων των θέσεων το 1992, η πρώτη που λειτούργησε την ειδική έκδοση του A340-500 το 2003, και η πρώτη που εισήγαγε προσωπικές σουίτες στις πολυτελείς της υπηρεσίες της Πρώτης Θέσης.

Στο άμεσο μέλλον, η Emirates αναμένεται να προσθέσει δώδεκα νέες πόλεις και να αυξήσει τις συχνότητες των πτήσεων της σε περισσότερους από 30 υπάρχοντες προορισμούς. Δύο νέοι προορισμοί που πρόκειται να εισαχθούν στο πτητικό πλάνο της εταιρίας τους ερχόμενους μήνες είναι το Αμβούργο και το Πεκίνο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024