Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕπίσημος Αερομεταφορέας των διεθνών συνεδρίων για το κλίμα η SAS

Επίσημος Αερομεταφορέας των διεθνών συνεδρίων για το κλίμα η SAS

Με την υποστήριξη της SAS, που έχει ορισθεί Επίσημος Αερομεταφορέας, θα πραγματοποιηθούν τα τέσσερα διεθνή συνέδρια πριν το Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές το 2009. Η SAS […]

Με την υποστήριξη της SAS, που έχει ορισθεί Επίσημος Αερομεταφορέας, θα πραγματοποιηθούν τα τέσσερα διεθνή συνέδρια πριν το Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές το 2009. Η SAS προέβη σε συνεργασία με το Συμβούλιο<...>Κοπεγχάγης για το Κλίμα και ως αποτέλεσμα ορίσθηκε Επίσημος Αερομεταφορέας και «Πράσινος Εταίρος» σε σειρά συνεδρίων, που θα πραγματοποιηθούν στη Κοπεγχάγη μέχρι το Δεκέμβριο του 2009, που έχει προγραμματισθεί το Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης έκπτωση στα εισιτήρια της SAS για όλους τους συνέδρους, ενώ ταυτόχρονα η SAS έχει δεσμευτεί, από την πλευρά της, να αντισταθμίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τα αεροπορικά ταξίδια όλων των συνέδρων, που θα πετάξουν με αεροσκάφη της.

Το Συμβούλιο Κοπεγχάγης για το Κλίμα είναι υπεύθυνο για τα συνολικά τέσσερα συνέδρια για το Κλίμα, που θα πραγματοποιηθούν στην χώρα πριν το Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών, όπως τα συνέδρια «Nordic Climate Solutions» (Νοέμβριος 2008) και «World Business Summit on Climate Change» (Μάιος 2009), στα οποία θα δώσουν το «παρών» αναλυτές, επιχειρηματίες, κυβερνητικοί εκπρόσωποι και πολιτικοί από όλο τον κόσμο.

Η νέα συμφωνία συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Ομίλου SAS για την προστασία του περιβάλλοντος, που στόχο έχουν την μείωση κατά 50% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα αεροπορικά ταξίδια έως το 2020. Μερικές από τις δράσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου περιλαμβάνουν τη χρήση της νέας τεχνολογίας, περισσότερες απευθείας πτήσεις, προγράμματα εξοικονόμησης καυσίμων, όπως επίσης μακροπρόθεσμα και τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, αλλά και τη σταδιακή ανανέωση του στόλου.

Τέλος, η SAS, συμμετέχει επίσης στην καμπάνια «1 τόνος λιγότερος» του Υπουργείου Κλίματος και Ενέργειας της Δανίας, στο πλαίσιο της οποίας όλοι οι επιβάτες μπορούν μέσω της ιστοσελίδας www.sas.dk να εξαγοράσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα ταξίδια τους.

«Η SAS λαμβάνει ενεργό ρόλο σε θέματα για το κλίμα και κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για τη μείωση των επιπτώσεων από τα αεροπορικά ταξίδια στο περιβάλλον, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα. Από αρκετά χρόνια είμαστε πρωτοπόροι ορθώνοντας το ανάστημα μας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και παίρνουμε συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των καυσίμων και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της γης. Παραδείγματος χάριν η SAS είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία που σε συνεργασία με το Eurocontrol δοκιμάσαμε `πράσινες πτήσεις` με αεροσκάφος τύπου Airbus σε διηπειρωτικές πτήσεις πάνω από τον Ατλαντικό» επεσήμανε ο κ. Αλέξανδρος Αβερκιάδης, Γενικός Διευθυντής της για Ελλάδα και Κύπρο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024