Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚαι Σουηδοί νομικοί στην υπόθεση αγωγών θυμάτων της Helios εναντίον της Boeing

Και Σουηδοί νομικοί στην υπόθεση αγωγών θυμάτων της Helios εναντίον της Boeing

Στην Κύπρο βρίσκονται αυτές τις μέρες Σουηδοί νομικοί, έπειτα από πρόσκληση των οικογενειών, που έχασαν κάποιο μέλος τους στο αεροπορικό δυστύχημα με αεροσκάφος της Helios Airways, που σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου στο Γραμματικό της Αθήνας…

Στην Κύπρο βρίσκονται αυτές τις μέρες Σουηδοί νομικοί, έπειτα από πρόσκληση των οικογενειών, που έχασαν κάποιο μέλος τους στο αεροπορικό δυστύχημα<...>με αεροσκάφος της Helios Airways, που σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου στο Γραμματικό της Αθήνας, προκειμένου να τις εκπροσωπήσουν στην υπόθεση εναντίον της αμερικάνικης κατασκευάστριας εταιρίας αεροσκαφών, Boeing. Υπενθυμίζεται ότι αγωγή κατά της Boeing έχει ήδη κατατεθεί στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Σικάγο της Πολιτείας του Ιλλινόις από αμερικάνικο νομικό οίκο, σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η κυπριακή εφημερίδα `Πολίτης`, πρόκειται για Σουηδούς νομικούς, οι οποίοι θα συνεργαστούν με δύο αμερικανικούς οίκους, τους Kreindler & Kreindler και Podhurst Orseck. Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα, ομάδα τεχνικών των δύο οίκων αποτελούμενη από δέκα εμπειρογνώμονες, αναμένεται να παρουσιάσει στην Επιτροπή των Συγγενών και στους δικηγόρους τους, τη δική τους μελέτη, η οποία θα στηριχτεί στο κατασκευαστικό πρόβλημα των ηχητικών προειδοποιήσεων των Boeing 737-300, πρόβλημα το οποίο φαίνεται να γνώριζε η αμερικάνικη κατασκευάστρια εταιρία αεροσκαφών από το 2003, ύστερα από περιστατικό στη Νορβηγία.

Ωστόσο, όπως επισήμαναν, τόσο οι Σουηδοί δικηγόροι, όσο και η Επιτροπή των Συγγενών, οι αγωγές πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και ανεξάρτητα από το πόρισμα για τα αίτια της συντριβής, ενώ για την καλύτερη έκβαση της υπόθεσης, οι οίκοι που θα αναλάβουν τις αγωγές, θα πρέπει να συνεργαστούν πλήρως μεταξύ τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024