Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚανονικά θα εκτελεσθούν οι όλες οι πτήσεις της Air France μετά τις πρόσφατες ματαιώσεις

Κανονικά θα εκτελεσθούν οι όλες οι πτήσεις της Air France μετά τις πρόσφατες ματαιώσεις

Ύστερα από την απαίτηση της Γαλλικής κυβέρνησης προς της Air France την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη να ακυρώσει έξι πτήσεις από και προς το Λος Αντζελες των ΗΠΑ, μετά από […]

Ύστερα από την απαίτηση της Γαλλικής κυβέρνησης προς της Air France την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη να ακυρώσει έξι πτήσεις από και προς το<...> Λος Αντζελες των ΗΠΑ, μετά από πληροφόρηση που της παρείχε η Ουάσιγκτον σχετικά με “απειλές” σε βάρος του αερομεταφορέα, ειδικοί εκτιμούν ότι οι υπόλοιπες πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας θα γίνουν κανονικά.

Οι αμερικανικές αρχές διεξάγουν έρευνες για την τρομοκρατική απειλή που είχε ως στόχο τις πτήσεις της Air France, και οδήγησε στην ακύρωση τριών πτήσεων από το Παρίσι προς το Λος Αντζελες, και άλλων τριών από το Λος Aντζελες προς το Παρίσι. Στο μεταξύ στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Αντζελες τέθηκαν σε εφαρμογή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, και απαγορεύεται στα ιδιωτικά οχήματα να προσεγγίζουν στους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου. “Είναι τα πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Χάρολτν Τζόνσον. Το αεροδρόμιο του Λος Αντζελες (LAX), που είναι το δεύτερο πιο σημαντικό των ΗΠΑ, είχε γίνει στόχος αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης και πριν από τέσσερα χρόνια την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2000.

Όπως έγινε γνωστό αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, που έχουν αυξήσει το επίπεδο των ασφαλείας λόγω της πιθανότητας επιθέσεων εναντίον της χώρας στην εορταστική περίοδο, σύγκριναν τις λίστες των επιβατών των αεροσκαφών με λίστες τρομοκρατών. Κατά Αμερικανικές και Γαλλικές πηγές, τα ονόματα δύο ή τριών υπόπτων στάλθηκαν στις Γαλλικές Αρχές, με αποτέλεσμα το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας Ζαν-Πιερ Ραφαρέν να ζητήσει την ακύρωση των πτήσεων. Δημοσιεύματα και εκπομπές της γαλλικής τηλεόρασης τονίζουν ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια ακύρωσης άλλων πτήσεων.

Η Air France ανακοίνωσε ότι “εργάζεται για να φροντίσει τους πελάτες της και προσπαθεί να βρει τον καλύτερο τρόπο για να τους αναδρομολογήσει”. Σύμφωνα με την Washington Post, νέες πληροφορίες που έφθασαν στις αμερικανικές Αρχές οδήγησαν σε έρευνα σχετικά με το αν υπάρχει απειλή από ξένα αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρίες. Αν και οι αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα απέφυγαν να κατονομάσουν τις εταιρίες αυτές, πηγές της βιομηχανίας είπαν ότι επρόκειτο για πτήσεις από τη Γαλλία και το Μεξικό. Σύμφωνα με την Post, οι αμερικανοί αξιωματούχοι ασφαλείας βρίσκονται σε εντατικές συνομιλίες με ομολόγους τους και σε άλλες χώρες. Το FBI εξετάζει “πολύ σοβαρά” τις πληροφορίες που έχουν φθάσει στις αμερικανικές αρχές. Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τομ Ριτζ είχε προσωπικές επαφές με Γάλλους αξιωματούχους, καθώς και αξιωματούχους από άλλες χώρες που δεν κατονομάζονται, τις τελευταίες ημέρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024