Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜε τη στήριξη της Emirates το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας

Με τη στήριξη της Emirates το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας

Παγκοσμίως αναγνωρισμένοι πρεσβευτές του λογοτεχνικού στερεώματος θα γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην εμπνευσμένη ιστορία του Ντουμπάι. Η δημοφιλής πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα φιλοξενήσει την εναρκτήρια διοργάνωση“Emirates Airline International […]

Παγκοσμίως αναγνωρισμένοι πρεσβευτές του λογοτεχνικού στερεώματος θα γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην εμπνευσμένη ιστορία του Ντουμπάι. Η δημοφιλής πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα φιλοξενήσει την εναρκτήρια διοργάνωση<...>“Emirates Airline International Festival of Literature (EAIFL)”, όπως ανακοινώθηκε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Λονδίνο, την 15η Απριλίου.

Στον πλούσιο κατάλογο των συγγραφέων που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ της Emirates, συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των Paolo Coelho, Sir Ranulph Fiennes, Lynne Truss, Anne Fine, Jeremy Strong και Lauren Child. `Αλλοι συμμετέχοντες συγγραφείς θα προέρχονται από την αραβική λογοτεχνία, εκπροσωπώντας διάφορα είδη γραφής, όπως μυθιστόρημα, παιδικό βιβλίο, lifestyle και αθλητισμός.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι, από την 25η Φεβρουαρίου έως τη 1η Μαρτίου 2009 και θα αποτελέσει την πρώτη διοργάνωση στο είδος της που λαμβάνει χώρα σε τέτοια κλίμακα στη Μέση Ανατολή. Στόχος είναι το International Festival of Literature να καταστεί ένα ετήσιο πολιτισμικό γεγονός, το οποίο θα ενώνει τους ανθρώπους από όλες τις εθνικότητες και τους πολιτισμούς για να γιορτάσουν τη λογοτεχνία και την ανάγνωση σε όλες τις εκδοχές του.

Το EAIFL τελεί υπό τη Διεύθυνση του κ. Isobel Abulhoul, Διευθυντή της Magrudy, ηγετικής αλυσίδας βιβλιοπωλείων στο Ντουμπάι, καθώς και του κ. Bill Samuel, Αντιπρόεδρου του Foyles, γνωστού βιβλιοπωλείου του Λονδίνου.

«Αυτό το φεστιβάλ” δήλωσε σχετικά ο κ. Isobel Abulhoul “είναι το πρώτο του είδους του στη Μέση Ανατολή, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία προβολής για τους αυτόχθονες συγγραφείς και γνωριμίας διεθνώς αναγνωρισμένων συγγραφέων βιβλίων με τεράστια εμπορική επιτυχία σε ένα νέο ακροατήριο».

Η κύρια χορηγός του Φεστιβάλ, η αεροπορική εταιρία Emirates Airline, αναγνώρισε τα οφέλη που προκύπτουν από την προσέλκυση του λογοτεχνικού κοινού στο Ντουμπάι, προσθέτοντας ένα σημαντικό, συναρπαστικό πολιτισμικό γεγονός στην εκκολαπτόμενη πολιτισμική ατζέντα του Ντουμπάι.

Με αφορμή τη χορηγία, o κ Mike Simon, Divisional Senior Vice President, Corporate Communications της Emirates, δήλωσε: «Η αεροπορική μας εταιρία, από το ξεκίνημά της, στόχευε μεταξύ άλλων και στην προαγωγή του Ντουμπάι, ως τουριστικό και εμπορικό προορισμό. Πιστεύουμε ότι το EAIFL θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της λογοτεχνικής σκηνής στο Ντουμπάι, προσκαλώντας τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ».

Σημαντικό μέρος του φεστιβάλ θα αποτελέσει η ειδικά αφιερωμένη μέρα στην Εκπαίδευση “Education Day”, όπου πληθώρα συμμετεχόντων συγγραφέων θα παραδώσουν διαλέξεις ή θα συζητήσουν με μαθητές σε πανεπιστήμια, κολλέγια και σχολεία στο Ντουμπάι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024