Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΩς το καλύτερο στον κόσμο ψηφίστηκε το σύστημα ψυχαγωγίας της Emirates Airline

Ως το καλύτερο στον κόσμο ψηφίστηκε το σύστημα ψυχαγωγίας της Emirates Airline

Το βραβείο για το `Καλύτερο Σύστημα Ψυχαγωγίας εν ώρα πτήσης` στα πρόσφατα World Airline Awards 2005,κέρδισε πρόσφατα η αεροπορική εταιρία Emirates Airline, που λειτουργεί με έδρα το Ντουμπάι. Το βραβείο […]

Το βραβείο για το `Καλύτερο Σύστημα Ψυχαγωγίας εν ώρα πτήσης` στα πρόσφατα World Airline Awards 2005,<...>κέρδισε πρόσφατα η αεροπορική εταιρία Emirates Airline, που λειτουργεί με έδρα το Ντουμπάι.

Το βραβείο ήταν αποτέλεσμα της ετήσιας έρευνας Airline Inflight Entertainment (IFE), που διεξήχθη από τη Skytrax από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι και το Μάιο του 2005, και βασίστηκε στις απαντήσεις περισσότερων από ενός εκατομμυρίου ερωτηθέντων από περισσότερες από 85 διαφορετικές εθνικότητες. Η ψηφοφορία IFE ήταν μέρος της μεγαλύτερης παγκόσμιας έρευνας, που διεξάγεται από τη Skytrax σε επιβάτες αεροπορικών εταιριών, της οποίας το σύνολο των απαντήσεων ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια.

Η Emirates Airline έλαβε επίσης την πρώτη θέση στις κατηγορίες `Καλύτερη Αεροπορική Εταιρία – Μέση Ανατολή` και `Καλύτερη Τοπική Αεροπορική Εταιρία – Μέση Ανατολή και Αφρική`. Βραβεύτηκε ως η δεύτερη καλύτερη εταιρία στην κατηγορία `Καλύτερη Οικονομική Θέση`, ενώ της απενεμήθη και το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία `Αεροπορική Εταιρία της Χρονιάς`.

Η έρευνα IFE έκρινε το Σύστημα Ψυχαγωγίας κάθε αεροπορικής εταιρίας προσμετρώντας διαφορετικούς παράγοντες της ικανοποίησης επιβατών: ποιότητα (συνολικά), επιλογή ταινιών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επιλογής γλώσσας, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, παιχνίδια και άλλες διαδραστικές επιλογές και από την ποιότητα των ακουστικών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο κ. Peter Miller, Διευθυντής Marketing της Skytrax, δήλωσε ότι η έννοια της `Ψυχαγωγίας εν ώρα πτήσης` έχει αλλάξει εντυπωσιακά τα τελευταία δέκα χρόνια, και, αντίστοιχα, η σπουδαιότητα της παροχής επιλογών ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια της πτήσης στους επιβάτες ολοένα και μεγαλώνει. Το δικαίωμα επιλογής είναι υψίστης σημασίας, και τη τελευταία διετία οι αεροπορικές έχουν εστιάσει περισσότερο στο να δίνουν τον έλεγχο στους επιβάτες”. Επίσης, πρόσθεσε “συγχαίρουμε την Emirates για το βραβείο που κέρδισε για το `Καλύτερο Σύστημα Ψυχαγωγίας εν ώρα πτήσης` για το 2005, κυρίως έχοντας ως δεδομένο τον ιδιαίτερα έντονο ανταγωνισμό, που είχε να αντιμετωπίσει από άλλες σημαντικές αεροπορικές εταιρίες. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πλέον ενδεικτικό της αφοσίωσης της κάθε αεροπορικής εταιρίας στο να παρέχει στους επιβάτες της την καλύτερη δυνατή ποιότητα στα ταξίδια, και η Emirates συνεχίζει να θέτει νέα σημεία αναφοράς για τον κλάδο”.

Ο κ. Patrick Brannelly, Vice-President Passenger Communication & Visual Services της Emirates, δήλωσε “είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από το βραβείο αυτό, καθώς αποτελεί μία επιβεβαίωση για αυτό που προσπαθούμε συνεχώς: να προσφέρουμε το καλύτερο Σύστημα Ψυχαγωγίας του κλάδου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Skytrax και τους επιβάτες μας, οι οποίοι όχι μόνο απήλαυσαν το Σύστημα Ψυχαγωγίας που διαθέτουμε, αλλά και είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας ψηφίσουν”. Επίσης, συμπλήρωσε πως “από το 1992 που η Emirates ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρία στον κόσμο που προσέφερε προσωπική τηλεόραση και στις τρεις Θέσεις, η εταιρία έχει δεσμευτεί να παρέχει τις καλύτερες ταινίες, τα καλύτερα τηλεοπτικά και ακουστικά προγράμματα και τα καλύτερα παιχνίδια. Σήμερα, η επένδυση αυτή της Emirates στα συστήματα ψυχαγωγίας ισοδυναμεί με περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος.

Η Emirates συνεχίζει να ενισχύει τις υπηρεσίες της στη ψυχαγωγία εν ώρα πτήσης, όπως ακριβώς κάνει σε κάθε λειτουργία της. Πιο συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2003, η Emirates ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρία στον κόσμο που μετέδωσε ζωντανά τις ειδήσεις του BBC στο στόλο των αεροσκαφών της, με συχνή παράλληλη ενημέρωση κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ενώ, το Μάιο του 2004 έγινε το λανσάρισμα της σύνδεσης WI-FI στο αεροσκάφος A340-500, επιτρέποντας στους επιβάτες που διαθέτουν laptops εξοπλισμένα με WI-FI να ελέγχουν τα e-mails τους κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το ICE, το πιο πρόσφατο σύστημα ψυχαγωγίας εν ώρα πτήσης, σχεδιασμένο για πληροφόρηση, ψυχαγωγία και επικοινωνία, διαθέτει παραπάνω από 500 κανάλια ψυχαγωγίας, τα οποία ελέγχονται από τον ίδιο τον επιβάτη κατά βούληση. Έχοντας λάβει ιδιαιτέρως θετικά σχόλια από τους επιβάτες, το ICE έχει ήδη εγκατασταθεί σε πάνω από το 20% του στόλου, ενώ πρόκειται να εγκατασταθεί και σε όλα τα μελλοντικά αεροσκάφη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024