Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠαραλείψεις σε έδαφος και αέρα καταδεικνύει το πόρισμα για την μοιραία πτήση της Helios

Παραλείψεις σε έδαφος και αέρα καταδεικνύει το πόρισμα για την μοιραία πτήση της Helios

Σοβαρές παραλείψεις σε έδαφος και αέρα καταδεικνύει το ενδιάμεσο πόρισμα της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, που παραδόθηκετην προηγούμενη εβδομάδα από τον πρόεδρο της, κ. Ακριβό Τσολάκη, στον […]

Σοβαρές παραλείψεις σε έδαφος και αέρα καταδεικνύει το ενδιάμεσο πόρισμα της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, που παραδόθηκε<...>την προηγούμενη εβδομάδα από τον πρόεδρο της, κ. Ακριβό Τσολάκη, στον πρόεδρο της αντίστοιχης Κυπριακής Επιτροπής, κ. Κώστα Ορφανό, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Τάσσου Παπαδόπουλου.

Συγκεκριμένα `Τα Νέα` της Παρασκευής κάνουν λόγο σε άρθρο τους για λάθη που άρχισαν στο έδαφος και συνεχίστηκαν και στον αέρα. Μετά την απογείωση, κατά τη διάρκεια ανόδου του αεροσκάφους, λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, διάφορες ενδείξεις των οργάνων αποδεικνύουν ότι σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν δύο προειδοποιήσεις, μια για το σύστημα συμπίεσης και άλλη μία για την ψύξη του συστήματος των επικοινωνιών, που ζητήθηκε να αποσαφηνισθούν εν πτήσει από τον μηχανικό εδάφους. Επίσης, παρουσιάστηκε και ένδειξη δυσλειτουργίας (υπερθέρμανση) στην ψύξη του συστήματος επικοινωνιών, που βρίσκεται κάτω από τη θέση του κυβερνήτη.

Παράλληλα, το αεροσκάφος είχε μετατραπεί σε θάλαμο υποξίας, επιβάτες και πλήρωμα βρέθηκαν αρχικά σε κατάσταση νιρβάνας, ακολούθησε απώλεια συνείδησης, έπεσαν σε υπνηλία, ενώ ο κυβερνήτης σωριάστηκε στον θάλαμο διακυβέρνησης και έκτοτε η πτήση ήταν στα χέρια του αυτόματου πιλότου. “Ακόμα και αν ο ιπτάμενος φροντιστής Ανδρέας Προδρόμου προσγείωνε το αεροσκάφος, οι επιβάτες που μόλις ανέπνεαν θα ήταν απλώς ζώντα όντα” εκτιμά το πόρισμα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024