Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠιθανόν εντός της εβδομάδας ο διορισμός ερευνητικής επιτροπής για την αεροπορική τραγωδία από την Κυπριακή Κυβέρνηση

Πιθανόν εντός της εβδομάδας ο διορισμός ερευνητικής επιτροπής για την αεροπορική τραγωδία από την Κυπριακή Κυβέρνηση

Το διορισμό ερευνητικής επιτροπής, αναφορικά με τη συντριβή αεροσκάφους της Helios Airways, ίσως και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας,ανακοίνωσε χτες, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2005, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Κύπρος […]

Το διορισμό ερευνητικής επιτροπής, αναφορικά με τη συντριβή αεροσκάφους της Helios Airways, ίσως και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας,<...>ανακοίνωσε χτες, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2005, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Κύπρος Χρυσοστομίδης, με αφορμή την αναπαράσταση της μοιραίας πτήσης, που πραγματοποιήθηκε χτες.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοστομίδης, για το διορισμό της επιτροπής, για την οποία μάλιστα δεσμεύτηκε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Τάσσος Παπαδόπουλος, “δεν θα αναμένεται η έκδοση του τελικού πορίσματος (της Ελληνικής Επιτροπής), προκειμένου να προχωρήσει η κυβέρνηση”.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν ο κ. Παπαδόπουλος έχει καταλήξει ποιοι θα απαρτίζουν την επιτροπή, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε πως “αυτό θα εξαρτηθεί από το προς τα πού θα πρέπει να κατευθυνθεί η έρευνα”.

Σε παρατήρηση ότι θα πάρει πολύ χρόνο η διαδικασία, αφού θα διοριστεί μια ερευνητική επιτροπή, η οποία θα συντάξει ένα πόρισμα και αν αυτό περιέχει ποινικές ευθύνες, τότε θα παραπεμφθεί στη Γενική Εισαγγελία, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ήδη διεξάγεται ποινική έρευνα, η οποία δεν έχει συμπληρωθεί και αν υπάρχει οτιδήποτε ως αποτέλεσμα, ο αρμόδιος να ανακοινώσει τα αποτελέσματα είναι ο Γενικός Εισαγγελέας”.

Σημειώνεται ότι η πτήση αναπαράστασης κράτησε συνολικά περίπου 2,5 ώρες και αφού το αεροσκάφος πέταξε πάνω από το σημείο συντριβής του μοιραίου Boeing, στο Γραμματικό, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα. Στη θέση του Συγκυβερνήτη βρισκόταν ο κ. Ακριβός Τσολάκης, ενώ στο αεροσκάφος επέβαιναν τα μέλη της ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, ένα μέλος της κυπριακής Επιτροπής, δύο αρχι-χειριστές της Ολυμπιακής και ο Ελλαδίτης Εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη πριν από την αναπαράσταση, ο κ. Τσολάκης δήλωσε ότι “στόχος είναι η εξαγωγή των τελικών συμπερασμάτων για το τι συνέβη το πρωινό της 14ης Αυγούστου στην πτήση”, ενώ στη συνέχεια, όπως είπε “θα μελετηθούν τα δεδομένα και αναμένεται ότι τον Φεβρουάριο θα ετοιμαστεί το πόρισμα της ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων”. Σύμφωνα με τις διεθνείς διαδικασίες, το πόρισμα θα επιδοθεί στην αντίστοιχη επιτροπή της Κύπρου, για υποβολή τυχόν ενστάσεων εντός 60 ημερών. Όπως κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής “η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί το αργότερο τον Ιούνιο και το τελικό πόρισμα θα επιδοθεί στο Υπουργείο Συγκοινωνιών της Ελλάδας και θα δημοσιευθεί σε δύο εφημερίδες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024