Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠτώση της επιβατικής κίνησης για την Alitalia

Πτώση της επιβατικής κίνησης για την Alitalia

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Alitalia, κ. Φρανσέσκο Μενγκόζι, η εταιρία δεν θα διατηρήσει τους καλοκαιρινούς μήνες την υψηλή επιβατική κίνηση που παρουσίασε τους πρώτους μήνες του έτους, και […]

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Alitalia<.>, κ. Φρανσέσκο Μενγκόζι, η εταιρία δεν θα διατηρήσει τους καλοκαιρινούς μήνες την υψηλή επιβατική κίνηση<...> που παρουσίασε τους πρώτους μήνες του έτους, και πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ισοσκελίσει τον ισολογισμό της φέτος, παρά τις πωλήσεις μέρους του ενεργητικού της που αναμένονται να ολοκληρωθούν μέχρι το Σεπτέμβριο.

Η ιταλική εταιρεία, που ελέγχεται κατά 63% από το κράτος, αντιμετώπιζε ήδη πολλά προβλήματα πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου λόγω πολιτικών παρεμβάσεων, έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ διοίκησης και εργατικών σωματείων και του υψηλού λειτουργικού κόστους. Παρά τα προβλήματα αυτά, ο κ. Μενγκόζι καταφέρει να επιτύχει μερικούς από τους στόχους στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας προγράμματος αναδιάρθρωσης που οργανώθηκε πριν από εννέα μήνες. Επίσης, μεγάλο στήριγμα δέχθηκε η Alitalia πριν από ένα μήνα, όταν η Ε.Ε. ενέκρινε χρηματική βοήθεια ύψους 1,43 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μενγκόζι πιστεύει ότι τα έσοδα ύψους 170 εκατ. Ευρώ που εκτιμάται να συγκεντρώσει η εταιρεία από τις τελευταίες πωλήσεις δευτερεύοντος ενεργητικού θα τη βοηθήσουν να επιστρέψει σε κερδοφορία μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους του 2002. Αυτό, ωστόσο, που επιδιώκει ο κ. Μενγκόζι, σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι να αποσπάσει περισσότερα οφέλη από τη συμμαχία της Alitalia με την Air France.

Οι δύο εταιρείες αναμένεται να ολοκληρώσουν μια “συμβολική” ανταλλαγή μετοχών τους, της τάξης του 2% έως 3%, μέχρι τα τέλη του έτους. Επίσης, μια συγχώνευση των δραστηριοτήτων μηχανικής και της συντήρησης θεωρείται πιθανή μεσοπρόθεσμα. Απώτερος στόχος, σύμφωνα με τον κ. Μενγκόζι, είναι να αυξηθεί η συνεργασία, δεν υπάρχει όμως προς το παρόν συγκεκριμένο σχέδιο και μόνο οι μέτοχοι μπορούν να το αποφασίσουν.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι το πιο δύσκολο μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρίας δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024