Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτην εξαγορά του 19% της JetBlue προχώρησε η Lufthansa

Στην εξαγορά του 19% της JetBlue προχώρησε η Lufthansa

Τις μεταξύ τους διαδικασίες συμφώνου εξαγοράς μετοχών, σύμφωνα με τις οποίες η Lufthansa αποκτά ποσοστό 19% της JetBlue, ολοκλήρωσαν χτες οι δύο εταιρίες. Με την ολοκλήρωση των οικονομικών συναλλαγών, η […]

Τις μεταξύ τους διαδικασίες συμφώνου εξαγοράς μετοχών, σύμφωνα με τις οποίες η Lufthansa αποκτά ποσοστό 19% της JetBlue, ολοκλήρωσαν χτες οι δύο εταιρίες. Με την ολοκλήρωση των οικονομικών συναλλαγών, η Lufthansa και η JetBlue<...>θα αρχίσουν να αναζητούν πρωτοποριακές εμπορικές ρυθμίσεις προς κοινό όφελος τόσο των δύο αεροπορικών εταιριών, όσο και των πελατών τους.

Η Lufthansa εξαγόρασε με ιδιωτική τοποθέτηση σχεδόν 42 εκατομμύρια πρόσφατα εκδιδομένων κοινών ονομαστικών μετοχών της JetBlue ή ποσοστό 19% του μετοχικού κεφαλαίου της JetBlue, αφού τέθηκε σε ισχύ η έκδοση. Η Lufthansa απέκτησε τις μετοχές σε τιμή διάθεσης $7,27 ανά μετοχή, ή συνολικό τίμημα εξαγοράς ύψους σχεδόν 300 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί σε 16% επιπλέον της ονομαστικής αξίας, σε τιμή κλεισίματος στα $6,25.

“Είμαστε ικανοποιημένοι που επενδύσαμε στην JetBlue” δήλωσε ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Lufthansa Group, κ. Wolfgang Mayrhuber. “Η επένδυσή μας αντανακλά την εμπιστοσύνη μας προς την ποιότητα, τη δυναμική ανάπτυξης και την ομάδα διαχείρισης της JetBlue. Αυτή η επένδυση προσφέρει στην Lufthansa μια συναρπαστική ευκαιρία για επενδύσεις στην αμερικανική αεροπορική αγορά point-to-point, καθώς η βιομηχανία συνεχίζει να εξελίσσεται. Η συνδιαλλαγή συνδέει τις δύο αεροπορικές εταιρίες με την παγκόσμια αναγνώριση στην παράδοση της ποιότητας, της πρωτοπορίας και των υπηρεσιών επιπέδου”.

“Καλωσορίζουμε αυτή την σημαντική προσυπογραφή franchise της JetBlue από έναν από τους πιο αξιοσέβαστους ηγέτες της παγκόσμιας αεροπορίας”, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Dave Barger, Διευθύνων Σύμβουλος της JetBlue. “Η σύμβαση επικυρώνει την εμπιστοσύνη μας στο μεθοδικό α-ναπτυξιακό πρόγραμμα της JetBlue και παράλληλα θα βελτιώσει το ισοζύγιό μας και θα μας προσφέρει μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία εντός του 2008”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο αεροπορικές εταιρίες επιδιώκουν επίσης την ανεύρεση ευκαιριών για περαιτέρω συνεργασία, για το όφελος των πελατών τους. Ωστόσο, κανένας συγκεκριμένος τομέας πιθανούς συνεργασίας δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024