Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣυνάντηση Κυπριακών Αερογραμμών με υπουργούς

Συνάντηση Κυπριακών Αερογραμμών με υπουργούς

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών και των Κυπρίων υπουργών Οικονομικών, Μάρκο Κυπριανού και Συγκοινωνιών, Κίκη Καζαμία. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι έρευνες που διεξάγονται για […]

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών και των Κυπρίων υπουργών Οικονομικών<...>, Μάρκο Κυπριανού και Συγκοινωνιών, Κίκη Καζαμία. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι έρευνες που διεξάγονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η εταιρία και οι προοπτικές που υπάρχουν, ενόψει της αλλαγής του σκηνικού, στο οποίο θα κληθούν να δραστηριοποιούνται πλέον οι Κυπριακές Αερογραμμές μετά την ένταξή της Κύπρου στην Ε.Ε.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια δύσκολη εποχή για την εταιρεία, καθώς οι αλλαγές που θα επέλθουν, αναμένεται να τη φέρουν σε ακόμα πιο δυσχερή θέση, τονίζουν Κυπριακά δημοσιεύματα. Η ελευθεροποίηση των προορισμών για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Heathrow στο Λονδίνο, οι οποίοι είναι οι πιο επικερδείς προορισμοί για τις Κυπριακές Αερογραμμές αναμένεται να πλήξουν σημαντικά την εταιρία, αφού τουλάχιστον δυο άλλες εταιρίες, η Helios, και η Aegean, έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να πετούν στους προορισμούς αυτούς με πολύ χαμηλότερα ναύλα απ` αυτά που προσφέρουν σήμερα οι Κυπριακές Αερογραμμές. Πρόσθετα, η απώλεια των αδασμολόγητων ειδών, της μόνης επικερδούς επιχείρησης των Κυπριακών Αερογραμμών θα επιφέρει ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στην εταιρία.

Ο πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Κωνσταντίνος Λοϊζίδης ανέφερε σε συνέντευξη του ότι διεξάγονται έρευνες, οι οποίες είναι πιο εκτεταμένες σε σχέση με ό,τι ζήτησε η Κυβέρνηση. “Ξένοι ειδικοί έχουν επιστρατευτεί ώστε να ολοκληρώσουν τις μελέτες αυτές και να προχωρήσει πλέον η εταιρία με σωστά βήματα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στις αερομεταφορές. Για να προχωρήσει μπροστά η εταιρία, θα πρέπει να γίνει σωστή διάγνωση των προβλημάτων που την ταλανίζουν. Αφού εντοπιστούν, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον”.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών ανέφερε επίσης ότι οι έρευνες κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις:

  • Στον τρόπο με το οποίο είναι διαρθρωμένο το Τμήμα Μηχανικής της εταιρίας και με ποιους τρόπους μπορεί να αυξηθεί η παραγωγικότητα του προσωπικού.
  • Στο τμήμα πωλήσεων και στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η εταιρία.
  • Στις μεγάλες πράξεις που γίνονται, όσον αφορά κυρίως τις αγοραπωλησίες αεροσκαφών και ποιος είναι ο σωστός τρόπος παραγγελιών, ώστε να αποφεύγονται οι παγίδες του παρελθόντος.

Η πρώτη έρευνα διεξάγεται από τον οίκο Lufthansa Consulting, η δεύτερη από τον οίκο Sabre Consulting και η τρίτη από τον οίκο Deloitte & Touche.

Την ίδια ώρα, η εταιρία κινείται σε αναδιάρθρωση της γενικότερης πολιτικής που ακολουθεί για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στον επερχόμενο σκληρό ανταγωνισμό. Όπως είπε ο κ. Λοϊζίδης, εξετάζεται εκ νέου ο σχεδιασμός δρομολογίων, ο σχεδιασμός συχνοτήτων των πτήσεων, το marketing, αλλά, όπως αποκάλυψε και ενδεχόμενες συνεργασίες με άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024