Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤεράστιες οι ευθύνες για την πτώση αεροσκάφους της Helios Airways

Τεράστιες οι ευθύνες για την πτώση αεροσκάφους της Helios Airways

“Κόλαφο“ θα συνιστά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας `Καθημερινή`, το ενδιάμεσο πόρισμα που θα ετοιμάσει μέχρι τις αρχέςΑπριλίου η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων για τα αίτια του αεροπορικού […]

Κόλαφο θα συνιστά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας `Καθημερινή`, το ενδιάμεσο πόρισμα που θα ετοιμάσει μέχρι τις αρχές<...>Απριλίου η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων για τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος της 14ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο πόρισμα θα καταλογίζεται μια εκτενής αλυσίδα ευθυνών εις βάρος όλων όσοι εμπλέκονταν με την ασφάλεια πτήσεων στην Κύπρο, που είχε καταρρεύσει. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα θα αποδίδονται κρατικές και εταιρικές ευθύνες για την πρωτοφανή απουσία αξιολόγησης του συστήματος ασφάλειας πτήσεων από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, ενώ σε ό,τι αφορά στη Helios τα ευρήματα δείχνουν ευθέως εγκληματική αμέλεια στο έδαφος και στον αέρα από τους υπεύθυνους της εταιρίας μέχρι και στο εμπλεκόμενο προσωπικό της με τη μοιραία πτήση.

Αναφορικά με τις αιτίες της πτώσης του αεροσκάφους της Helios Airways το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά σε λάθη που έγιναν πριν την απογείωση του αεροσκάφους, αλλά και στη διάρκεια της πτήσης. Ανάλογες αναφορές και εκτιμήσεις για τα λάθη που δυνατόν να έγιναν από τους μηχανικούς ή και τους κυβερνήτες έγιναν επανειλημμένα σε κυπριακές και ελλαδικές εφημερίδες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024