Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΞεκίνησαν οι καταθέσεις για την τραγωδία της πρώην Helios Airways

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις για την τραγωδία της πρώην Helios Airways

Ξεκίνησαν από την αρχή της εβδομάδας οι καταθέσεις στην Ερευνητική Επιτροπή για την αεροπορική τραγωδία αεροσκάφους της πρώηνHelios Airways και νυν A Jet Aviation Ltd, που σημειώθηκε πέρσι το καλοκαίρι […]

Ξεκίνησαν από την αρχή της εβδομάδας οι καταθέσεις στην Ερευνητική Επιτροπή για την αεροπορική τραγωδία αεροσκάφους της πρώην<...>Helios Airways και νυν A Jet Aviation Ltd, που σημειώθηκε πέρσι το καλοκαίρι (14 Αυγούστου) και στοίχισε τη ζωή 121 ατόμων.

Οι καταθέσεις στην Επιτροπή, υπό τον ερευνώντα λειτουργό και τέως μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Παναγιώτη Καλλή, λαμβάνονται σε ειδικό χώρο στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας, ακολουθώντας ανοιχτή ακροαματική διαδικασία, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν. Σημειώνεται ότι ο κύκλος των καταθέσεων άρχισε με την κατάθεση του Εφόρου Εταιριών, κ. Σπύρου Κόκκινου.

Στην έρευνα περιλαμβάνονται και οι συνθήκες αδειοδότησης των εταιριών, των αεροσκαφών και των πληρωμάτων, όπως και η διεξαγωγή των ελέγχων γενικά και ειδικότερα γι` αυτή την πτήση και γι` αυτό το αεροσκάφος.

Ύστερα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Καλλής βοηθείται στο έργο του από δύο εμπειρογνώμονες εκτιμητές, τον Ηλία Νικολαΐδη και τον Γεώργιο Μπόνη εξ Ελλάδος, όπως και από άλλο απαραίτητο προσωπικό.

Οι όροι εντολής της Επιτροπής είναι ευρύτατοι, έτσι ώστε να διασφαλιστεί στην πράξη η πλήρης και σε βάθος διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος, χωρίς φραγμούς ή περιορισμούς, όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024