Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΞεκίνησε η ανταλλαγή μετοχών μεταξύ Air France και KLM

Ξεκίνησε η ανταλλαγή μετοχών μεταξύ Air France και KLM

Η Air France ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε χθες η ανταλλαγή των μετοχών της KLM, γεγονός που επισπεύδει τη διαδικασία συγχώνευσης των δύο εταιριών. Οι πρώην πλέον μέτοχοι της KLM, όταν ολοκληρωθεί […]

Η Air France ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε χθες η ανταλλαγή των μετοχών της KLM, γεγονός που<...> επισπεύδει τη διαδικασία συγχώνευσης των δύο εταιριών.

Οι πρώην πλέον μέτοχοι της KLM, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία στις 3 Μαΐου, θα έχουν το 19% του αυξημένου κεφαλαίου της Air France. Η κρατική συμμετοχή στην Air France θα μειωθεί από 54% που είναι τώρα σε 43,7% του μετοχικού κεφαλαίου, με δικαίωμα ψήφου ίσο με 44,7%. Το γεγονός αυτό οδηγεί αυτόματα στην ιδιωτικοποίηση της Air France. Οι σημερινοί μέτοχοι της Air France θα διαθέτουν πλέον το 37,3% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Το διοικητικό συμβούλιο της KLM αποφάσισε ότι η προσφορά της Air France είναι η καλύτερη όχι μόνο για τους πελάτες της εταιρίας, αλλά και για το προσωπικό και τους μετόχους της, και γι αυτό συμβούλεψε τους μετόχους της εταιρίας να δεχθούν αυτή την προσφορά. Όπως μάλιστα ανακοίνωσαν τα δύο πιστωτικά ιδρύματα ABN AMRO Bank N.V. και Citigroup N.A. με βάση τα δεδομένα που είχαν, το ποσοστό ανταλλαγής των μετοχών της KLM με τις αντίστοιχες της Air France ήταν απόλυτα δίκαιο από οικονομικής πλευράς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024