Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΥπερσύγχρονο μηχανολογικό κέντρο κατασκευάζει η Emirates Airline

Υπερσύγχρονο μηχανολογικό κέντρο κατασκευάζει η Emirates Airline

Ένα νέο μηχανολογικό κέντρο, αξίας 1,3 δισ. Dirham (353 εκατ. δολάρια) κατασκευάζει η διεθνής αεροπορική εταιρία Emirates Airline, με έδρα το Ντουμπάι. Το κέντρο θα κατασκευαστεί σε μία έκταση 55 […]

Ένα νέο μηχανολογικό κέντρο, αξίας 1,3 δισ. Dirham (353 εκατ. δολάρια) κατασκευάζει η διεθνής αεροπορική εταιρία<...> Emirates Airline, με έδρα το Ντουμπάι. Το κέντρο θα κατασκευαστεί σε μία έκταση 55 εκταρίων στη βόρεια πλευρά του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι, το οποίο προβλέπεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες του στόλου της εταιρίας, που εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα εφτά χρόνια.

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, το νέο κέντρο θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις συντήρησης της πολιτικής αεροπορίας παγκοσμίως. Τα οκτώ υπόστεγα του θα αποτελέσουν τις μεγαλύτερες μη – ζευγμένες κατασκευές στην Μέση Ανατολή, με οροφές που υποστηρίζονται από γέφυρες 110 μ. μήκος.

Το νέο κέντρο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του υπάρχοντος στόλου της Emirates, καθώς και των επιπλέον 99 αεροσκαφών, που είναι υπό παραγγελία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 45 αεροσκάφη Airbus A380-800 `superjumbo`, 29 Boeing 777-300ER και 20 Airbus 340-600, ενώ θα παρέχει υπηρεσίες συντήρησης και σε τρίτους. Η ολοκλήρωση του κέντρου έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2006, όταν η εταιρία προβλέπεται να έχει αυξήσει το στόλο της σε 80 αεροσκάφη από 74 σήμερα.

Ο Α.Μ. Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, Πρόεδρος της Emirates δήλωσε σχετικά ότι “πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της εταιρίας σε εγκαταστάσεις και αναμένεται να είναι μία από τις πλέον προσοδοφόρες. Είμαστε βέβαιοι ότι θα θέσει νέα στάνταρτ υπεροχής στη βιομηχανία, αλλά και θα υποστηρίξει την αύξηση του στόλου της Emirates με εσωτερικές υπηρεσίες, οι οποίες θα αποτελέσουν και σημαντική πηγή εσόδων, χάρη στη δυνατότητα υπογραφής συμβολαίων παροχής υπηρεσιών σε τρίτους”.

Τα κλιματιζόμενα υπόστεγα του νέου κέντρου, μήκους 110 x 105 μ. το καθένα, θα έχουν μία είσοδο 88 μ. πλάτος και κάθε θόλος θα έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει ένα αεροσκάφος οποιουδήποτε μεγέθους, συμπεριλαμβανομένου και του Airbus A380. Τα υπόστεγα θα έχουν σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με αυτές, που κατασκευάστηκαν ειδικά στην Τουλούζη από την Airbus για το A380.

Εκτός από μαγαζιά, εργαστήρια, γραφεία και χώρους στάθμευσης για 1.500 αυτοκίνητα, το νέο κέντρο θα περιλαμβάνει ακόμη και ένα κτίριο ασφαλείας, στο οποίο θα στεγάζεται το Emirates Engineering Training School, το οποίο βρίσκεται σήμερα στο Emirates Aviation College. Η εταιρία Transguard Solutions έχει αναλάβει το σχεδιασμό, την εγκατάσταση και τη συντήρηση ενός ιδιαίτερα ευφυούς και ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας για το κέντρο. Ακολουθώντας τις αυστηρές τεχνικές απαιτήσεις και απαιτήσεις απόδοσης της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Ομίλου Emirates, η Transguard Solutions θα χρησιμοποιήσει τις τελευταίες τεχνολογίες CCTV (Closed Circuit TV), Ελέγχου πρόσβασης (Access Control) και Ελέγχου εισόδου (Entrance Control), καθώς και ένα ειδικό δίκτυο οπτικών ινών με δυνατότητα μετάδοσης μαγνητοσκόπησης, τηλέμετρου και δεδομένων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024