Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΦωτιά σε κινητήρα της Lufhtansa εν πτήσει
Αεροπορικά ατυχήματα

Φωτιά σε κινητήρα της Lufhtansa εν πτήσει

Φόβο για τη ζωή τους βίωσαν οι επιβάτες πτήσης της Lufthansa, όταν ένας από τους κινητήρες του Airbus A321-200 ξέσπασε σε φλόγες χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος.

Λίγα λεπτά την απογείωση πτήσης της Lufthansa από το αεροδρόμιο του Ελσίνκι με 168 επιβαίνοντες (162 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος), ένας από τους κινητήρες εξερράγη και έπιασε φωτιά. Το αεροσκάφος Airbus υπέστη μια σειρά από τεχνικά προβλήματα πριν αρχίζουν να βγαίνουν φλόγες από την αριστερή μηχανή, 15 λεπτά μετά την απογείωση.

Μια έκρηξη ταρακούνησε το Airbus A321-200 και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν θορύβους, ο κινητήρας του αεροπλάνου σταμάτησε αφήνοντας το αεροσκάφος να πετά με έναν μόνο κινητήρα. Οι πιλότοι κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο του αεροπλάνου και αμέσως επέστρεψαν στο Ελσίνκι, όπου και πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση μόλις 20 λεπτά μετά την απογείωσή του, χωρίς να υποστεί οποιεσδήποτε βλάβες και όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Εκπρόσωπος του αερολιμένα Helsinki-Vantaa, δήλωσε: “Μια πτήση της Lufthansa έπρεπε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι το βράδυ του Σαββάτου λόγω προβλήματος στον κινητήρα του αεροσκάφους. Η πτήση απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ελσίνκι, αλλά ο πιλότος έφερε το αεροσκάφος πίσω στο αεροδρόμιο, περίπου μια ώρα αργότερα, καθώς ένα μηχανικό πρόβλημα εντοπίστηκε στη μηχανή του. Ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου αεροδρομίου σχετικά με τα προβλήματα στο εσωτερικό του κινητήρα”.

Η Airbus δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν θα αναστείλει πτήσεις με αεροσκάφη A321.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024