Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Turkish Airlines προσθέτει το 200ό αεροσκάφος στο στόλο της
Αεροπορικές εταιρείες

Η Turkish Airlines προσθέτει το 200ό αεροσκάφος στο στόλο της

Η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines πέτυχε το στόχο της για λειτουργικό στόλο 200 αεροσκαφών.

Πλέον, η Turkish Airlines είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο και με την προσθήκη του 200ού αεροσκάφους, η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της. Η άφιξη του 200ού αεροσκάφους, καθώς και η πρόοδος που αντιπροσωπεύει, τιμήθηκε με μια τελετή στο νέο υπόστεγο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012. Στην τελετή συμμετείχαν ο πρόεδρος της Turkish Airlines, κ. Hamdi Topcu, ο γενικός διευθυντής, κ. Temel Kotil, Ph.D., καθώς και ανώτερα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης.

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της Turkish Airlines, κ. Hamdi Topcu τόνισε ότι, “ως εταιρεία, συνεχίζουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, έναν κάθε φορά. Γιορτάσαμε για πρώτη φορά την άφιξη του 100ού αεροσκάφους μας και τώρα πετύχαμε τον επόμενο στόχο που είχαμε θέσει, δηλαδή τα 200 αεροσκάφη. Επόμενος στόχος μας, καθώς συνεχίζουμε την επέκταση μας, είναι τα 300 αεροσκάφη. Όταν ξεκινήσαμε την επέκταση μας το 2003, ο στόλος μας απαρτιζόταν μόνο από 54 αεροσκάφη και πετούσαμε σε 103 προορισμούς. Σήμερα, ο αριθμός αυτός είναι 205 πόλεις σε 90 χώρες. Το 2003 ο στόλος μας απαιτούσε την επάνδρωση από μόνο 651 πιλότους και 1579 αεροσυνοδούς. Πλέον, οι αριθμοί του προσωπικού έχουν αυξηθεί σε 2445 πιλότους και 5344 αεροσυνοδούς”. Όπως επισήμανε ο κ. Topcu, “όλα αυτά είναι σημάδια μιας ολοένα και αναπτυσσόμενης Turkish Airlines”.

Επιπλέον, τόνισε ότι, “η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει συρρικνώσει τον τομέα των αερομεταφορών. Πολλές εταιρείες έχουν πτωχεύσει. Πολλοί ανεξάρτητοι αερομεταφορείς συνεργάζονται με άλλες εταιρείες για να επιβιώσουν σε ένα όλο και πιο περίπλοκο παγκόσμιο περιβάλλον. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Turkish Airlines στάθηκε μόνη της και συνέχισε να αναπτύσσεται. Θα συνεχίσει λοιπόν να επεκτείνεται και να αναπτύσσεται εσωτερικά”.

Από τη μεριά του, ο γενικός διευθυντής της Turkish Airlines, κ. Temel Kotil, Ph.D., επισήμανε ότι “πλέον πετάμε σε 90 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτό που φαινόταν ένα όνειρο για πολλούς, εγώ το είχα προβλέψει πριν από κάποια χρόνια όταν και είχα ανακοινώσει τις προθέσεις μας στην τότε Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΙΑΤΑ”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Πλέον, είμαι περισσότερο αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου μας, δηλαδή το 2023 η Turkish Airlines να είναι η αεροπορική εταιρεία με το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο. Έχουμε την πρόθεση να καταστήσουμε την Turkish Airlines μία 5 αστέρων αεροπορική εταιρεία και το μεγαλύτερο αερομεταφορέα στην ευρύτερη περιφέρειά μας, τόπο κατοικίας 1,5 δισ. ανθρώπων”.

Μετά το πέρας της τελετής, το Boeing 737-900, που βρισκόταν σταθμευμένο μπροστά από το υπόστεγο όπου έγινε η τελετή και έχοντας πάνω του ένα ειδικό αυτοκόλλητο με τη σήμανση “200”, εντάχθηκε στις γραμμές πτήσεων και ξεκίνησε τη μεταφορά επιβατών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024