Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠτωτική η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
Αεροδρόμια

Πτωτική η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Η Fraport σημειώνει ότι αναμένει ελαφρά μείωση της κίνησης επιβατών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (το τέταρτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη) έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση της επιβατικής διακίνησης στο αναφερόμενο αεροδρόμιο από 1% έως 3%.

Η γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα κάτω της αρχικής της πρόβλεψης για την κίνηση των επιβατών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, καθώς φαίνεται πως ο φόβος ενδεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων αποθαρρύνει τους επιβάτες να ταξιδέψουν.
 
Η εταιρεία σημειώνει ότι τώρα αναμένει ελαφρά μείωση της κίνησης επιβατών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (το τέταρτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη) έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση της επιβατικής διακίνησης στο αναφερόμενο αεροδρόμιο από 1% έως 3%. Κατά τον προηγούμενο μήνα, η κίνηση των επιβατών μειώθηκε κατά 2%, ενώ τα κέρδη της Fraport μειώθηκαν κατά 0,4% στα 232 εκατ. ευρώ, το β’ τρίμηνο του 2016. Τα μέγιστα βάρη απογείωσης, αντιθέτως, αυξήθηκαν κατά 1,2%, φτάνοντας σε νέο αριθμό ρεκόρ.
 
Το βασικό αεροδρόμιο της Fraport, ο αερολιμένας της Φρανκφούρτης, υποδέχτηκε συνολικά 28,7 εκατομμύρια επιβάτες τους πρώτους έξι μήνες του 2016, παρουσιάζοντας έτσι μια μείωση της τάξης του 0,9% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Συγκεκριμένα, το δεύτερο μισό έδειξε ότι οι αεροπορικές κρατήσεις έπεσαν λόγω των ανησυχιών των ταξιδιωτών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορες χώρες. Η κινητικότητα των αεροσκαφών επίσης μειώθηκε κατά 1%, σημειώνοντας περίπου 227.000 απογειώσεις και προσγειώσεις, γεγονός που αντανακλά την γενικότερη τάση προς χρήση μεγαλύτερων αεροσκαφών από τις εταιρείες. 
 
Στο πρώτο μισό του 2016, το Fraport Group σημείωσε τζίρο λίγο περισσότερο από 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Παρά το γεγονός ότι αυτός ο αριθμός φανερώνει μια μείωση 17,1 εκατομμύρια ευρώ (ή 1,4%) σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, πρέπει να ληφθεί υπόψιν η αλλαγή στην πολιτική της εταιρείας σχετικά με τις ενοποιήσεις των εταιρειών το προηγούμενο επιχειρηματικό έτος. Το 2015, η Fraport πούλησε το 51% των βασικών μετοχών της στην θυγατρική εταιρία FCS Frankfurt Cargo Services, και επίσης έκανε μια πλήρη διάθεση των δικαιωμάτων της στην Air-Transport IT Services, αμφότερες πρώην θυγατρικές. Μετά από αυτές τις αλλαγές, τα κέρδη του ομίλου για το πρώτο μισό του 2016 αυξήθηκαν κατά 19,2 εκατομμύρια ευρώ (1,6%). 
 
Τα έσοδα της εταιρείας επηρεάστηκαν θετικά από την αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις γης, μεταξύ άλλων παραγόντων. Εκτός Φρανκφούρτης, οι θυγατρικές εταιρίες του ομίλου Lima Airport Partners, Twin Star και AMU Holdings Inc., συνέβαλαν επίσης στην αύξηση των εσόδων. Μαζί με άλλους παράγοντες, η πτώση στην επιβατική κίνηση, όπως είναι αναμενόμενο, είχε και μείωση στα έσοδα.
 
Ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Fraport AG, Stefan Schulte, τόνισε πως ο όμιλος παρουσίασε σταθερά αποτελέσματα για το πρώτο μισό του έτους παρά το απαιτητικό και δύσκολο περιβάλλον. Ο κος Schulte ανέφερε: “Με την αεροπορική κινητικότητα να επηρεάζεται από γεωπολιτικές αναταραχές, μερικά από τα αεροδρόμια του ομίλου μας βίωσαν κάποιες μειώσεις στην κινητικότητα“. Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο της Fraport AG αναθεώρησε τις προβλέψεις του για τους επιβάτες για τον αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και τώρα αναμένει μια μικρή μείωση στην κίνηση των επιβατών. Ο Schulte, όμως, επιβεβαίωσε ξανά τον οικονομικό στόχο του ομίλου για ολόκληρο το έτος: “Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την πώληση ενός τμήματος στην Αγία Πετρούπολη, διατηρούμε την προοπτική μας για την οικονομική και κεφαλαιακή αύξηση του ομίλου για το 2016, παρά το δύσκολο περιβάλλον“.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024