Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη άσκηση μερικής κλίμακας στο αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης»
Αεροδρόμια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη άσκηση μερικής κλίμακας στο αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης»

Η Fraport Greece διεξήγαγε επιτυχώς προγραμματισμένη άσκηση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Χανίων, με συμμετοχή σημαντικών φορέων όπως η Πολεμική Αεροπορία, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικό, ΕΚΑΒ και άλλων εμπλεκόμενων από το αεροδρόμιο.

Η Fraport Greece, φορέας διαχείρισης και λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, πραγματοποίησε με επιτυχία, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, προγραμματισμένη άσκηση μερικής κλίμακας (Emergency Exercise) στο αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Στη διενέργεια της άσκησης και πέραν των στελεχών της Fraport Greece, συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, σε αυτές τις περιπτώσεις φορείς, και συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία (115 Πτέρυγα Μάχης), η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), το Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.), το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β) και οι εμπλεκόμενοι φορείς από το αεροδρόμιο, όπως o φορέας επίγειας εξυπηρέτησης και o Πάροχος Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε συμβάν στο έδαφος με εμπλοκή αεροσκάφους. Με την εκδήλωση του συμβάντος, ενεργοποιήθηκε άμεσα το Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης του αεροδρομίου, με παράλληλη έναρξη των σχετικών επιχειρησιακών διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν σε λειτουργία οι ενέργειες για τη διάσωση, την παροχή Α’ βοηθειών στο πεδίο και τη διακομιδή των επιβαινόντων, σε άριστο συντονισμό μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Ο σκοπός διεξαγωγής της άσκησης μερικής κλίμακας ήταν η αξιολόγηση και τυχόν βελτίωση του επιχειρησιακού επιπέδου ανταπόκρισης σε ένα τέτοιο συμβάν, κυρίως όμως η ανάλυση του βηματισμού της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των εμπλεκόμενων φορέων, στην αντιμετώπιση μίας τέτοιας κρίσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024