Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις«Εκεί στην Παρακτία Ζώνη»: Ένα Φωτογραφικό Ταξίδι με τον Δημήτρη Προκοπίου
Έκθεση Φωτογραφίας

«Εκεί στην Παρακτία Ζώνη»: Ένα Φωτογραφικό Ταξίδι με τον Δημήτρη Προκοπίου

Η έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Προκοπίου, με τίτλο «Εκεί στην Παρακτία Ζώνη», εγκαινιάζεται στις 24 Φεβρουαρίου 2024 στο καφέ ΒΟΝ ΒΟΝ l’Atelier, φέρνοντας τον επισκέπτη κοντά στον μαγευτικό κόσμο των παρακτίων τοπίων.

Στον πολυσύχναστο δρόμο της Καλαμιώτου στην καρδιά της Αθήνας, το καφέ ΒΟΝ ΒΟΝ l’Atelier ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους λάτρεις της φωτογραφίας σε έναν εκθεσιακό χώρο αφιερωμένο στην παρακτία ζώνη. Η έκθεση με τίτλο «Εκεί στην Παρακτία Ζώνη» του Δημήτρη Προκοπίου, πρόκειται να εγκαινιαστεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία πολιτιστικής και αισθητικής απόλαυσης.

Ο Δημήτρης Προκοπίου, καθηγητής Τουρισμού και Ναυτιλίας και έμπειρος φωτογράφος, μέσα από το φακό του αποτυπώνει την ατέλειωτη ομορφιά και την πλούσια βιοποικιλότητα των παρακτίων ζωνών, από την Κύπρο έως τα νησιά των Αζορών και από την Αθήνα έως το Γκραν Κανάρια. Με τις φωτογραφίες του, ο Προκοπίου καταφέρνει να μεταφέρει τον θεατή σε έναν κόσμο όπου η θάλασσα, ο ουρανός, το τοπίο και οι άνθρωποι συνθέτουν έναν αρμονικό πίνακα, πλούσιο σε χρώματα, φως και ζωή.

Η έκθεση, η οποία διαρκεί μέχρι τις 10 Μαρτίου 2024, αφιερώνεται στη μητέρα του καλλιτέχνη, Μαγδα Τσιρογιάννη, και προσφέρει μια εμβάθυνση στον πλούτο και την ποικιλομορφία των παρακτίων περιοχών, αναδεικνύοντας τη σημασία τους για το φυσικό περιβάλλον και την ανθρώπινη κοινότητα. Επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον προλογισμό του Ομότιμου Καθηγητή Θαλασσίου Περιβάλλοντος Βασίλη Τσελέντη και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση από την Αλίν Μπαρδισμανιάν, με το σχόλιο του Θανάση Χειμωνά, Αντιδήμαρχου Αθηναίων και του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου, επικοινωνιολόγου-συγγραφέα.

Μέσα από αυτή την έκθεση, ο Δημήτρης Προκοπίου επιδιώκει να εμπνεύσει το κοινό με την αισθητική και την πνευματική διάσταση της παρακτίας ζώνης, καθώς και να ευαισθητοποιήσει για την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Μια έκθεση που δεν πρέπει να χάσει κανείς, καθώς προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψει μέσω της φωτογραφίας σε κάποια από τα πιο γοητευτικά και μαγευτικά τοπία της γης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024