Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣτην εξ Υπουργών Επιτροπή τα σχέδια αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών
Αεροπορικές εταιρείες

Στην εξ Υπουργών Επιτροπή τα σχέδια αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών

Στην Κύπρο, η εξ Υπουργών Επιτροπή είχε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση με το ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών, για τα εξεταστούν διάφορα 'σενάρια για τη διάσωσή τους, που αφορούν σε συνδυασμούς του σχεδίου αναδιάρθρωσης που είχε εκπονήσει για τις ΚΑ ο οίκος Air France/KLM Consulting.

Ο πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Α. Σταύρος Σταύρου ανακοίνωση ότι σήμερα αποστέλλονται στην εξ Υπουργών Επιτροπή τα στοιχεία και οι διευκρινίσεις που ζητήθηκαν σε σχέση με τα σενάρια που αφορούν στο μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την εξ Υπουργών Επιτροπή, όμως τα στοιχεία θα σταλούν στους υπουργούς σήμερα, Δευτέρα.

Σύμφωνα με το inews.com.cy, την περασμένη Πέμπτη η εξ Υπουργών Επιτροπή, που αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσο Μητσόπουλο και την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, είχε συνάντηση με το ΔΣ του εθνικού αερομεταφορέα, κατά την οποία συζητήθηκαν διάφορα “σενάρια” για τη διάσωσή του, τα οποία αφορούν συνδυασμούς του σχεδίου αναδιάρθρωσης που είχε εκπονήσει για τις ΚΑ το Νοέμβριο του 2012 ο οίκος Air France/KLM Consulting.

Εν τω μεταξύ, το ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών συνεχίζει τις επαφές με την κινεζική εταιρεία Beijing Yi Xiang Da Investments Co Ltd, που εκδήλωσε ενδιαφέρον για εξαγορά της αεροπορικής ταιρείας.

Και ενώ συνεχίζονται οι επαφές αυτές, ο κυπριακός Τύπος αποκαλύπτει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν έβαζαν ολόκληρο το μερίδιο τους στο Ταμείο Προνοίας των υπαλλήλων και επικαλείται δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΣΕΚ ότι η “τρύπα” είναι περίπου 12 εκατ. ευρώ, ενώ άλλοι αρμόδιοι δηλώνουν ότι το ποσό είναι 15 εκατ. ευρώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024