Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο ACI World ενισχύει τα μέτρα κυβερνοασφάλειας στα αεροδρόμια
Κυβερνοασφάλεια

Το ACI World ενισχύει τα μέτρα κυβερνοασφάλειας στα αεροδρόμια

To ACI World ενισχύει τη δέσμευσή του για ευαισθητοποίηση στον κυβερνοχώρο και την ανθεκτικότητα στον τομέα των αερομεταφορών μέσω ενός νέου προγράμματος αξιολόγησης και ενεργού συμμετοχής στην Εβδομάδα Ασφάλειας του ICAO 2023.

Το Airports Council International (ACI) World διπλασιάζει την προσπάθειά του για βελτίωση της κυβερνοασφάλειας στα αεροδρόμια και το ευρύτερο αεροπορικό τομέα. Ο οργανισμός πρόσφατα υιοθέτησε μια απόφαση στην 33η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κυβερνοαπειλών, ενώ θα συμμετέχει ενεργά στην Εβδομάδα Ασφάλειας της Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) του 2023, επικεντρωμένος στην ασφάλεια της αεροπορίας και την κυβερνοασφάλεια.

Το ACI World στοχεύει στην ανάπτυξη ενός κανονιστικού πλαισίου για την κυβερνοασφάλεια που θα είναι επικεντρωμένο στα αποτελέσματα και θα ενσωματώνει υπάρχοντα πρότυπα. Αυτό το πλαίσιο θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας κουλτούρας κυβερνοασφάλειας σε ολόκληρο τον αεροπορικό τομέα. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης ανθεκτικότητας, το ACI World τονίζει τη σημασία της ενσωμάτωσης μηχανισμών αντίδρασης και ανάκτησης σε υφιστάμενα σχέδια εκτάκτου ανάγκης ή συνέχειας επιχειρήσεων.

Για να βοηθήσει τα αεροδρόμια στον εντοπισμό των ευπαθειών κυβερνοασφάλειας και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, το ACI World έχει ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα — APEX στην Κυβερνοασφάλεια. Αυτό είναι μια επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος αξιολόγησης των ομοτίμων Airport Excellence (APEX) και επικεντρώνεται στην προσεκτική αξιολόγηση των αεροδρομίων ως προς την κυβερνοασφάλεια.

Ο Luis Felipe de Oliveira, Γενικός Διευθυντής του ACI World, τονίζει την ανάγκη για μια συνεργατική προσέγγιση στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας του αεροπορικού τομέα στις κυβερνοαπειλές, διασφαλίζοντας έτσι ένα ανθεκτικό και ευημερούντα σύστημα αεροπορικών μεταφορών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024