Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣε νέους τομείς επεκτείνει τις δραστηριότητες του ο όμιλος Airotel

Σε νέους τομείς επεκτείνει τις δραστηριότητες του ο όμιλος Airotel

Την επέκτασή του στους πολλά υποσχόμενους τομείς του τουριστικού real estate και του διαδικτύου, καθώς και την ισχυροποίησή του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, με την ανάπτυξη ενός δυνατού δικτύου οικονομικής […]

Την επέκτασή του στους πολλά υποσχόμενους τομείς του τουριστικού real estate και του διαδικτύου, καθώς και την ισχυροποίησή του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, με την ανάπτυξη ενός δυνατού δικτύου οικονομικής ξενοδοχίας, έχει<...>δρομολογήσει o Όμιλος Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Airotel.

Συγκεκριμένα:


  • διαβλέποντας τις ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου της τουριστικής κατοικίας στην Ελλάδα, ο Όμιλος προέβη στην αγορά περισσότερων από 20 ακινήτων, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα, γραφικά και ορεινά χωριά της νοτιοανατολικής Κρήτης. Τα περισσότερα ακίνητα είναι κατοικίες, 60 τ.μ. – 80 τ.μ. έκαστη, τα οποία στην συνέχεια θα ανακαινιστούν και θα διατεθούν προς πώληση στην αγγλική, αλλά και σε άλλες ξένες αγορές. Η επιλογή του μεγέθους των προοριζόμενων για τουριστικές κατοικίες ακινήτων δεν έγινε τυχαία αφού πρόκειται, όπως συνηγορούν τα στοιχεία, για αυτά που ζητούνται περισσότερο στην παγκόσμια αγορά.
  • στην αναδυόμενη περιοχή του νέου λιμανιού της Πάτρας ο Όμιλος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Airotel αγόρασε κτίριο, όπου θα ξεκινήσουν την τρέχουσα χρονιά εργασίες ανακατασκευής με τη λήξη των οποίων -περί τις αρχές του 2009- θα λειτουργήσει το 6ο μέλος της ξενοδοχειακής αλυσίδας. Το νέο ξενοδοχείο της εταιρίας θα είναι, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ομίλου ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Airotel κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, μονάδα οικονομικής- ποιοτικής ξενοδοχίας, διαθέτοντας τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις. Η δυναμικότητά του θα ανέρχεται στις 100 κλίνες και θα είναι τριών αστέρων. Το συνολικό κονδύλι που θα δαπανηθεί για την αγορά και την ανακατασκευή του νέου μέλους του Ομίλου αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ομίλου Airotel πιστεύει ότι το μοντέλο της οικονομικής ξενοδοχίας είναι αυτό που πρέπει να δημιουργηθεί στην ελληνική τουριστική αγορά. Με βάση το μοντέλο αυτό ο Όμιλος εξετάζει σε ποιες περιοχές της χώρας θα ενδυναμώσει την παρουσία του και θα αναπτύξει δυνατό δίκτυο οικονομικής ξενοδοχίας, είτε εξαγοράζοντας υπάρχουσες μονάδες, είτε κατασκευάζοντας νέα ξενοδοχεία.
  • η τεχνογνωσία, η εμπειρία και τα αξιόλογα αποτελέσματα που σημειώνει ο Όμιλος στις ηλεκτρονικές κρατήσεις- αντιπροσωπεύουν το 25% του τζίρου του- παρακίνησαν τη διοίκησή του στην απόφαση της σύστασης και λειτουργίας αυτόνομης εταιρίας. Έτσι, στις αρχές του 2007 ιδρύθηκε η Webotel SA, η οποία εξειδικεύεται στην εκπροσώπηση των ξενοδοχείων στο διαδίκτυο και στην προώθηση και προβολή τους σε όλα τα μεγάλα δίκτυα πωλήσεων, στα global distribution systems και στα internet distribution systems. Μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας της, η Webotel κατάφερε να αναλάβει την ηλεκτρονική εκπροσώπηση περισσότερων από 60 ξενοδοχειακών μονάδων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η θετική πορεία της εταιρίας στην ελληνική τουριστική αγορά προέτρεψε τη διοίκησή της να προσδώσει εξωστρεφή και πέραν των ελληνικών συνόρων διάσταση στην Webotel.

    Τον Δεκέμβριο του 2007 τέθηκε σε λειτουργία το υποκατάστημά της στην πόλη Καζαμπλάνκα του Μαρόκου. Μέσα σε ένα μήνα καθαρής λειτουργίας ανέλαβε την προβολή και δικτύωση 20 μαροκινών ξενοδοχείων με τα μεγαλύτερα δίκτυα κρατήσεων. Σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα θα τεθεί σε λειτουργία υποκατάστημα της Webotel στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, την Τύνιδα. Το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της Webotel προβλέπει: α) τον τριπλασιασμό του όγκου της στην Ελλάδα, β) την επέκτασή της σε πέντε νέες αγορές της Αφρικής, αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση στο διαδίκτυο περισσότερων από 50 ξενοδοχείων σε κάθε χώρα και γ) το «άνοιγμά» της ακόμα και σε αναπτυγμένες αγορές όπως είναι για παράδειγμα η Γαλλία. Γεγονός που δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση, αφού πολλά ξενοδοχεία όχι μόνο δεν διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία ή το εξειδικευμένο προσωπικό για να πραγματοποιήσουν τη διαχείριση αυτή αλλά θα προσφύγουν στην Webotel με στόχο να μειώσουν και τα λειτουργικά τους έξοδα. Να σημειωθεί ότι η Webotel δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς άλλες διεθνείς εταιρίες οι οποίες και την προσέγγισαν, προκειμένου η ελληνικών συμφερόντων επιχείρηση να αναλάβει τις πωλήσεις τους σε χώρες της Αφρικής στις οποίες δεν διαθέτουν παρουσία.



Τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Airotel κατέγραψαν το 2007 αύξηση, σε σχέση με την παρελθούσα χρονιά. Ο δείκτης της μέσης πληρότητας του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Stratos Vassilikos άγγιξε το 2007 ποσοστό της τάξεως του 75%, του Alexandros διαμορφώθηκε στο 80%, του Parthenon έφτασε στο 84%, του Achaia Beach ξεπέρασε το 80%, ενώ η πληρότητα στο Malaconda Beach ανήλθε σχεδόν στο 100%, λόγω της συμφωνίας guarantee που έχει με την TUI Γαλλίας.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024