Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΤο ΣτΕ σφραγίζει παράνομο ξενοδοχείο 800 κλινών

Το ΣτΕ σφραγίζει παράνομο ξενοδοχείο 800 κλινών

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ` αριθμ. 96/2004 απόφασή του απέρριψε αίτημα του εκπροσώπου του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “Atlantica Imperial Resort” της Ρόδου, με το οποίο ζητούσε να ανασταλεί η […]

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ` αριθμ. 96/2004 απόφασή του απέρριψε αίτημα του εκπροσώπου του ξενοδοχειακού συγκροτήματος<...> “Atlantica Imperial Resort” της Ρόδου, με το οποίο ζητούσε να ανασταλεί η υπ` αριθμ. 83887/14.7.2003 απόφαση του γενικού γραμματέα περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την οποία διατάχθηκε η σφράγιση του ξενοδοχείου.

Η σφράγιση διατάχθηκε, καθώς το επίμαχο ξενοδοχειακό συγκρότημα, που βρίσκεται στην περιοχή Κολυμπίων του Δήμου Αφάντου της Ρόδου, λειτουργούσε χωρίς το προβλεπόμενο από το νόμο ειδικό σήμα λειτουργίας, αλλά και χωρίς να έχει υποβάλλει καν αίτημα για χορήγησή του. Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής της προσφεύγουσας ξενοδοχειακής μονάδας (περίπου 800 κλικών), καθώς η χορήγηση της θα ισοδυναμούσε με υποκατάσταση του έργου της διοίκησης από το ΣτΕ. Δηλαδή, θα ισοδυναμούσε με “χορήγηση του ελλείποντος ειδικού σήματος”. Επίσης, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση και για λόγους δημόσιας ασφάλειας, οι οποίοι ανάγονται στην ασφάλεια της ζωής των ευρισκομένων στο ξενοδοχείο, καθώς και των περιοίκων – λόγω της μη λήψης μέτρων πυροπροστασίας για τις δεξαμενές υγραερίου και της μη ύπαρξης μελέτης πυροπροστασίας.

Σύμφωνα με έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, στο χώρο του επίμαχου ξενοδοχείου υπάρχουν τρεις δεξαμενές υγραερίου, χωρητικότητας 1.750 λίτρων ανά δεξαμενή, χωρίς να υπάρχει μελέτη ενεργητικής πυρόσβεσης και χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα πυροπροστασίας. Έτσι, η Πυροσβεστική ζήτησε να παύσει να λειτουργεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα, καθώς υφίσταται κίνδυνος για τη ζωή και την περιουσία των ιδιοκτητών, των εργαζομένων, των πελατών και των γύρω κατοίκων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024