Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑναγκαία η συστηματική προώθηση του συνεδριακού τουρισμού
ITS Athens

Αναγκαία η συστηματική προώθηση του συνεδριακού τουρισμού

Η ανάγκη συστηματικής προώθησης του συνεδριακού τουρισμού, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο ήταν το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε στη διάρκεια εκδήλωσης της MACT S.A. και του HAPCO, με θέμα «Προώθηση Συνεδριακών Προορισμών» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ITS Athens 2006

Η ανάγκη συστηματικής προώθησης του συνεδριακού τουρισμού, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο ήταν το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε στη διάρκεια εκδήλωσης της MACT S.A. και του HAPCO, με θέμα<...>«Προώθηση Συνεδριακών Προορισμών» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ITS Athens 2006.

Κατά την εισήγησή της, η Γενική Διευθύντρια του HAPCO και συντονίστρια της εκδήλωσης, κυρία Λύντια Μαστρονικολή, ανέλυσε τα πλεονεκτήματα του συνεδριακού τουρισμού, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στα οικονομικά οφέλη, που προκύπτουν για ολόκληρη την πόλη.

Εν συνεχεία, το λόγο πήρε η κυρία Ulrike Jacobsen, Deputy Director του Vienna Convention Bureau και Vienna Tourist Board, η οποία παρουσίασε το ρόλο, τη φιλοσοφία και τη δραστηριότητα του Convention Bureau (CVB) της Βιέννης που τη φέρνουν, σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία, μέσα στους δύο πρώτους προορισμούς συνεδριακού τουρισμού. Στην ομιλία της η κυρία Jacobsen υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης μιας ενωμένης ευρωπαϊκής συνεδριακής αγοράς ανταγωνιστικής προς αυτές της Αμερικής και της Ασίας.

Έπειτα ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθήνας (ΟΤΟΑΑ), κ. Αλέξης Γαληνός, σημείωσε ότι αποστολή του Οργανισμού είναι η ανάδειξη και προώθηση της Αθήνας ως αστικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάληψη της διοργάνωσης της έκθεσης City Break Expo το 2007. Κάνοντας λόγο για τα άμεσα σχέδια του ΟΤΟΑΑ, ο κ. Γαληνός επεσήμανε την επικείμενη ίδρυση ξεχωριστού τομέα συνεδριακού τουρισμού, αλλά και τη δημιουργία γραφείου συνεδρίων Αθηνών.

Η κυρία Κατερίνα Αποστολάκη, εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Τουριστικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Ηρακλείου Κρήτης, απαρίθμησε τις πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που διαθέτουν συνεδριακούς χώρους στο νομό Ηρακλείου, καθώς και τις πρωτοβουλίες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για την προσέλκυση συνεδρίων στο νομό.

Aκολούθως, ο Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Rodos Tours S.A., κ. Τάσος Χατζηλιαμής, επιχειρώντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα μεγάλα γεγονότα και συνέδρια που έχει φιλοξενήσει η Ρόδος, συμπέρανε ότι το νησί της Δωδεκανήσου πληροί και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές για τη διοργάνωση συνεδρίων μεγάλου βεληνεκούς. Ειδικότερα, σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι «παράγοντες της συνεδριακής επιτυχίας» της Ρόδου αποτελεί η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων σε κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις, η ύπαρξη συνολικά 11.550 συνεδριακών θέσεων, καθώς και το διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Χατζηλιαμής υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των προσπαθειών, μέσω της ίδρυσης ενός Convention Bureau και στη Ρόδο.

Τέλος, ο Διευθυντής του Hospitality & Tourism – Consulting and Advertising, κ. Γιάννης Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στη δυσκολία πρόσβασης σε πληροφορίες που αφορούν στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, όπως προέκυψε από την παγκόσμια έρευνα για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού που έχει παρουσιαστεί σε προηγούμενη εκδήλωση. Ο κ. Μιχαηλίδης διαπίστωσε την ανεπάρκεια της Ελλάδας σε CVB, με αποτέλεσμα την ελλιπή προώθηση του συνεδριακού τουρισμού, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί τη σημαντικότερη θεματική μορφή τουρισμού, λόγω της υψηλής οικονομικής στάθμης των τουριστών-συνέδρων. «Είναι σημαντικό να ιδρυθούν γραφεία συνεδριακού τουρισμού με έμπειρα μέλη και στελέχη, ακόμα και χωρίς τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης», πρόσθεσε ο κ. Μιχαηλίδης, καταλήγοντας ότι «επιβάλλεται η δυναμική προώθηση του συνεδριακού προϊόντος, μέσω τοπικών CVB και τελικά ενός εθνικού».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024