Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΜε καινοτομίες ξεκίνησαν οι φετινές κινητές εκθέσεις τουρισμού στη Γερμανία

Με καινοτομίες ξεκίνησαν οι φετινές κινητές εκθέσεις τουρισμού στη Γερμανία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: Ξεκίνησαν πριν από λίγες για τρίτη συνεχή χρονιά οι Κινητές Εκθέσεις Τουρισμού της Choose Media υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης – ΕΟΤ στους γερμανικούς σιδηροδρόμους. Η αρχή έγινε με το σιδηροδρομικό σταθμό…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: Ξεκίνησαν πριν από λίγες για τρίτη συνεχή χρονιά οι Κινητές Εκθέσεις Τουρισμού της Choose Media υπό την<...> αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης – ΕΟΤ στους γερμανικούς σιδηροδρόμους. Η αρχή έγινε με το σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης την περασμένη Παρασκευή, από τον οποίο περνούν καθημερινά 350.000 επιβάτες.

Φετινή καινοτομία είναι η παράλληλη διοργάνωση ημερίδας και συνέντευξης τύπου όπου παρουσιάσθηκαν στον Thomas Cook, τον μεγαλύτερο tour operator της περιοχής, και σε περίπου 100 τουριστικά γραφεία – μεταπωλητές του, οι τουριστικές δυνατότητες της περιοχή του Ρεθύμνου, της Ευβοίας, αλλά και οι δυνατότητες για αγροτουρισμό στην χώρας μας από εκπροσώπους των αντίστοιχων Νομαρχιών και της Αγροτουριστικής. Παρόντες στη συνέντευξη τύπου και στην εκδήλωση που ακολούθησε ήταν και περίπου 20 δημοσιογράφοι από έγκυρα τουριστικά μέσα της Γερμανίας.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο κ. Μανώλης Μαρκαντωνάκης, υπεύθυνος τουρισμού στη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού της Νομαρχίας Ρεθύμνου, παρουσίασε με λεπτομέρεια τις τουριστικές δυνατότητες του νομού όπως και ένα πολύ κατατοπιστικό βίντεο, το οποίο κατάφερε να δώσει μια μικρή εικόνα στους παρευρισκόμενους για την περιοχή. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Κρήτη δέχεται περίπου 2,5 εκατ. τουριστών, εκ των οποίων το 21% είναι Γερμανοί (555.000), 18% Βρετανοί (448.000), και το 16% Σκανδιναβοί.

Ο κ. Αντώνης Κοροζής, αντινομάρχης Ευβοίας, αφού καλωσόρισε τους τουριστικούς πράκτορες τόνισε ότι στόχος της Εύβοιας δεν είναι απλά να προσκαλέσει τους φίλους Γερμανούς ως τουρίστες, αλλά θέλει να τους προτείνει να επανακαλύψουν την Ελλάδα, ανακαλύπτονας την Εύβοια και τον τρόπο με τον οποίον ζουν οι κάτοικοι του νησιού. Τόνισε επίσης, ότι η Εύβοια βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και το βίντεο που παρουσιάστηκε έδωσε `μια γεύση` του νησιού και της ξενοδοχειακής του υποδομής, λέγοντας ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελεί προϋπόθεση για το νησί. Τέλος, πρότεινε στους τουριστικούς πράκτορες να ζήσουν τον μύθο τους στην Εύβοια, κάνοντας πετυχημένο λογοπαίγνιο με το μότο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Κατόπιν, ο εκπρόσωπος της Αγροτουριστικής κ. Γιάννης Τσίτουρας ανέλυσε τον αγροτουρισμό και το ρόλο της Αγροτουριστικής παρουσιάζοντας το έργο του Οργανισμού και τις πρόσφατες εκδόσεις του.

Σχολιάζοντας τις κινητές εκθέσεις ο διευθυντής του ΕΟΤ στη Γερμανία κ. Παναγιώτης Σκορδάς τόνισε ότι “Είναι μια πολύ μεγάλη και σημαντική πρωτοβουλία μιας και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι το Α και το Ω για τη Γερμανία, αφού περνούν χιλιάδες άτομα κάθε μέρα. Ακόμα και ένα μικρό ποσοστό αυτών να ζητήσει πληροφορίες για την Ελλάδα είναι πολύ θετικό. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι μετά από αυτή την επιτυχία και άλλες χώρες ζήτησαν να κάνουν το ίδιο όπως η Ιταλία και η Τουρκία”.

Ο κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης από την Choose Media που έχει τη πρωτοβουλία διοργάνωσης των Κινητών Εκθέσεων Τουρισμού τόνισε ότι «γίνεται μια προσπάθεια να καλυφτεί και το επαγγελματικό κομμάτι, που μέχρι τώρα έλλειπε από τις κινητές εκθέσεις. Η πρώτη έκθεση της Φρανκφούρτης ήδη έχει δείξει ότι πηγαίνει πολύ καλά, αλλά θέλει ακόμα περισσότερη προσπάθεια. Οι επόμενες κινητές εκθέσεις είναι στο Μόναχο (15-24/03/2006: 350.000 καθημερινή διέλευση επισκεπτών) και στη Στουτγάρδη (02-11/05/2006: 220.000 καθημερινή διέλευση επισκεπτών). Η κάθε μία πόλη έχει διαφορετικούς tour operators και αυτή τη στιγμή γίνεται μια ενέργεια ώστε να έρθουν οι καλύτεροι. Στόχος μας είναι να μάθουμε πως πωλούν την Ελλάδα και πρέπει να είμαστε από κοντά τους ώστε να καταφέρουμε να αλλάξουμε μερικά πράγματα. Θέλει απλά επιμονή και επιμονή. Πιστεύω ότι οι αφίξεις από τη Γερμανία πρέπει να αυξηθούν γιατί οι Γερμανοί είναι ένας λαός που αγαπάει την Ελλάδα, και θέλει να μάθει πιο πολλά, και χρειάζεται πληροφόρηση και ενημέρωση».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024