Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΘεσσαλονίκη Expo 2008: Κλιμακώνεται ο διπλωματικός αγώνας

Θεσσαλονίκη Expo 2008: Κλιμακώνεται ο διπλωματικός αγώνας

Εκδήλωση – δεξίωση προς τιμήν των πρεσβευτών, προξένων και εκπροσώπων των διαπιστευμένων διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, παρέθεσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης […]

Εκδήλωση – δεξίωση προς τιμήν των πρεσβευτών, προξένων και εκπροσώπων των διαπιστευμένων διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, παρέθεσαν<...> ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης και ο πρόεδρος της Helexpo A.E. κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος με επίκεντρο της εκδήλωσης την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo 2008, καθώς και η 69η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, της Helexpo, δύο σημαντικά γεγονότα για τα οποία η ελληνική πλευρά ζήτησε τη συμπαράσταση και την υποστήριξη του διπλωματικού σώματος στην Αθήνα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος για τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει την υποψηφιότητα της Expo 2008 για τη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας, μάλιστα, στα επιχειρήματα, ότι η διεκδίκηση δεν είναι τοπικού ή εθνικού, αλλά διαβαλκανικού χαρακτήρα. Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην 69η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ζήτησε τη συμβολή των εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος, για την επίσημη κρατική συμμετοχή των χωρών που εκπροσωπούν.

Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για την Expo 2008, υπογράμμισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, αλλά και την πρόκληση για μια νέα σελίδα ανάπτυξης στην περιοχή. “Ονειρευόμαστε μία Expo”, τόνισε ο υπουργός, “η διοργάνωση της οποίας θα αναδείξει τον πολιτισμό και την ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής της Νοτιανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι λαοί της γης, ως κοινωνοί, της μεγάλης γιορτής, της ειρήνης και της συνεργασίας. Το θέμα της Θεσσαλονίκης, “Μητέρα Γη” με υποθέματα: Γνώση της Γης, Γεωργία, Διατροφή, αναδεικνύει την ευκαιρία που έχει κάθε χώρα να παρουσιάσει τα επιτεύγματά της, να εκδηλώσει τις ανησυχίες της και να συμμετέχει σε ένα παγκόσμιο διάλογο, ενώ, στοχεύει στην προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων εθνών και πολιτισμών.”

Ο πρόεδρος της Helexpo κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, απηύθυνε στους διπλωματικούς εκπροσώπους πρόσκληση συμμετοχής των χωρών που εκπροσωπούν, στην 69η ΔΕΘ, την οποία χαρακτήρισε κορυφαίο οικονομικό, πολιτικό και αναπτυξιακό γεγονός, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο πρόεδρος της Helexpo αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Helexpo, ενώ, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής της νέας διοίκησης τόνισε ότι βασική επιδίωξή της αποτελεί η ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα των εκθέσεων, με την πρόσκληση στοχευόμενων αγοραστών από τις γύρω χώρες, την επέκταση των δραστηριοτήτων στον εκθεσιακό και συνεδριακό τομέα, την αναβάθμιση των υποδομών και των λειτουργικών εργαλείων, καθώς, και την παρουσίαση σε όλο τον κόσμο των εκθέσεων και των ευκαιριών που παρέχουν στους επιχειρηματίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo κ. Θέμης Καρτσιώτης παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά της 69ης ΔΕΘ αναφέρθηκε στο μεγάλο δημοσιογραφικό και διαφημιστικό πρόγραμμα προβολής της. Στο πλαίσιο της 69ης ΔΕΘ, υπογράμμισε ο κ. Καρτσιώτης, η Helexpo, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εισαγωγέων και Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, θα παρουσιάσει σε ένα χώρο 6.000 τ.μ. τη χρήση ντήζελ μηχανών. Πρόκειται για μία αυτόνομη έκθεση, η οποία θα λειτουργήσει μέσα στη Γενική , παράλληλα με μία ακόμη, που θα αναπτυχθεί σε άλλο, ανάλογο χώρο, με εξειδικευμένα εκθέματα δώρων, αξεσουάρ και διακοσμητικών και φωτιστικών. Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο της 69ης ΔΕΘ συμπεριλαμβάνονται και μοντελισμό αεροπλάνων, παιδικό θέατρο, καθώς, και ένα μεγάλο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024