Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάπτυξη τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ταϊλάνδης και Ελλάδας

Ανάπτυξη τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ταϊλάνδης και Ελλάδας

Σε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης που είχε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στην Ταϊλάνδη, προσκεκλημένος του ομολόγου του κ. Sontay Kunplome, αποφασίσθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας…

Σε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης που είχε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης<...> κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στην Ταϊλάνδη, προσκεκλημένος του ομολόγου του κ. Sontay Kunplome, αποφασίσθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και ο επαναπροσδιορισμός των διμερών σχέσεων σε ζητήματα τουρισμού. Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την Ταϊλάνδη προς την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού, οι τουρίστες από την Ταϊλάνδη ανέρχονται σε 5 εκατομμύρια το χρόνο. Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι η Αθήνα αποτελεί το πιο κοντινό αεροδρόμιο της Ευρώπης για την Ταϊλάνδη και μπορεί να εξελιχθεί σε πύλη της Ευρώπης για τους Τουρίστες της χώρας. Τέλος, στο πλαίσιο αυτό, τέθηκε και το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, καθώς οι δύο χώρες συνδέονται μόνο με μία γραμμή από την εταιρία Thai Airways, ενώ παλαιότερα τη γραμμή εξυπηρετούσε και η Ολυμπιακή. Οι δύο Υπουργοί θα συνεχίσουν τις συνομιλίες στην Αθήνα κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η τουριστική αυτή συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο του ανοίγματος της ελληνικής τουριστικής αγοράς στις αναδυόμενες αγορές της Aπω Ανατολής. Για το ίδιο θέμα ο κ. Αβραμόπουλος είχε συναντήσεις στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα με τους πρέσβεις της Κίνας και της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ταϊλάνδη ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Τουρισμού της Γαλλίας κ. Leon Bertrand, με τον οποίο αποφασίστηκε η συνεργασία Ελλάδος και Γαλλίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προώθηση του τουρισμού ως κοινοτικής πολιτικής, κάτι που ενισχύεται και από την αναφορά του τουρισμού στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, την οποία προώθησε η Ιταλία και στήριξε η Ελλάδα μετά την ίδρυση του νέου Υπουργείου Τουρισμού. Αποφασίστηκε επίσης, να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον συνάντηση εμπειρογνωμόνων στο Παρίσι, ενώ θα ακολουθήσει επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού στη γαλλική πρωτεύουσα, ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο γάλλος ομόλογός του. Οι δύο Υπουργοί υπογράμμισαν τον ιδιαίτερο ρόλο, που διαδραματίζουν οι δύο χώρες στον τομέα του τουρισμού και τα κοινά τους χαρακτηριστικά ως Μεσογειακές χώρες. Τέλος, τέθηκε και η ιδέα της σύγκλισης από την Ελλάδα και τη Γαλλία μίας περιφερειακής διάσκεψης για τον τουρισμό, στην οποία θα μετέχουν οι χώρες της Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και οι 25 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024