Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤην προβολή των δημιουργών λαϊκής τέχνης στηρίζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου

Την προβολή των δημιουργών λαϊκής τέχνης στηρίζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου

Με επιτυχία εγκαινιάστηκε προχτές, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2006, η 15η Έκθεση Τουριστικών Ειδών, Δώρων, Μόδας και Αξεσουάρ, η οποία διοργανώνεταιγια πρώτη φορά στην Αθήνα από την `Αλφα Εκθεσιακή και φιλοξενείται […]

Με επιτυχία εγκαινιάστηκε προχτές, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2006, η 15η Έκθεση Τουριστικών Ειδών, Δώρων, Μόδας και Αξεσουάρ, η οποία διοργανώνεται<…>για πρώτη φορά στην Αθήνα από την `Αλφα Εκθεσιακή και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών Helexpo Palace. Την έκθεση, της οποίας τιμώμενη γεωγραφική περιοχή είναι η Κρήτη, εγκαινίασε ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη κ. Δημητρίου Σαρρή, στηρίζει οικονομικά και ηθικά την προβολή την δημιουργιών λαϊκής τέχνης της γεωγραφικής περιοχής του Ηρακλείου στην έκθεση. Όπως τόνισε κατά το χτεσινό του χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων ο κ. Σαρρής, “η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου πιστεύει ακράδαντα στην αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της διαδρομής της κατά τη διάρκεια των 6.000 χρόνων ιστορίας της”. Την τελετή εγκαινίων επίσης τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου και Μανώλης Στρατάκης, καθώς και ο Αντινομάρχης Ηρακλείου, Υπεύθυνος Τουρισμού κ. Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

Η λαϊκή τέχνη της γεωγραφικής περιοχής του Ηρακλείου, η οποία συγκεντρώνει τα βλέμματα και τα θετικά σχόλια των επισκεπτών, αποτελεί ιδιαίτερη παρουσία στην έκθεση. Ξυλόγλυπτες δημιουργίες και κεραμικά, υφαντά, εικόνες και παραδοσιακά μαχαίρια, καθώς και δημιουργίες από μπρούντζο και μουσειακά αντίγραφα προβάλλουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα πολιτιστικής δημιουργίας του Ηρακλείου σε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Η έκθεση ολοκληρώνει την παρουσία της στην Αθήνα την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2006 και μεταφέρεται στη συνέχεια στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κύπρο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024