Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟι αθλητικές διοργανώσεις του Ιουνίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
Τουρισμός Άθλησης

Οι αθλητικές διοργανώσεις του Ιουνίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Τον Ιούνιο θα λάβουν χώρα τέσσερις αθλητικές διοργανώσεις στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα.

Σημαντικές διοργανώσεις αθλητισμού, που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, υποστηρίζοντας θεσμούς που ενδυναμώνουν τις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλουν στην διεθνή προβολή τους και προωθούν τις ειδικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα:

  • Την προσεχή Κυριακή 4 Ιουνίου διοργανώνεται στην ακριτική Γαύδο από τον δήμο του νησιού και τη Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η «2η Γιορτή Αθλητισμού». Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν αγώνας ανωμάλου δρόμου 8.000 μ., αγώνας δυναμικού βαδίσματος 8.000 μ. και παιδικός αγώνας σε ασφάλτινη διαδρομή 1.000 μ. Σκοπός της διοργάνωσης, που έχει ως μότο «Φτάσε στην άκρη της Ευρώπης», είναι να δώσει τη δυνατότητα στους δημότες και στους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια αθλητική γιορτή, να αναδείξει την περιβαλλοντική ταυτότητα και φυσιογνωμία του νησιού και να συμβάλει στον αθλητικό τουρισμό του νοτιότερου άκρου της Ευρώπης.
  • Από τις 12 έως τις 18 Ιουνίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κύμης θα διεξαχθεί το «Akropolis Jet Raid 2023», ένα τουρνουά τζετ σκι που πραγματοποιείται σε πολλές χώρες όλων των ηπείρων. Η διοργάνωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αγώνες κλειστής πίστας (close course), ανοιχτής θάλασσας, αντοχής, σλάλομ και πλοήγησης και σε αυτήν αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 50 πενήντα διαγωνιζόμενοι, κυρίως από το εξωτερικό. Πριν την έναρξη των αγώνων θα γίνει παρουσίαση των αγωνιζόμενων και των τζετ σκι με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων, χορευτικών συγκροτημάτων και ναυτικών ομίλων, ενώ το event θα ολοκληρωθεί με την τελετή βράβευσης των νικητών. Στόχος της εκδήλωσης είναι η αποτελεσματική προβολή της ελληνικής φιλοξενίας, αλλά και του προορισμού μέσα από τις εμπειρίες των συμμετεχόντων.
  • Εξάλλου, από τις 16 μέχρις τις 23 Ιουνίου διοργανώνεται στα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα για 5η συνεχή χρονιά το «Meteora Wrestling Academy». Πρόκειται για μία διοργάνωση αθλημάτων πάλης για αθλητές ηλικίας 10-17 ετών, που περιλαμβάνει διεθνές τουρνουά (16-18/6) με συμμετοχή αθλητών/τριών ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης εθνικών αποστολών και διεθνές camp (19-23/6) με αντικείμενο την αγωνιστική εκπαίδευση αθλητών και αθλητριών και παράλληλα την εκπαίδευσή τους σε θέματα πολιτισμού και υγείας. Στο event θα λάβουν μέρος περισσότερες από 20 εθνικές ομάδες από όλον τον κόσμο, καθώς και ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές ως προπονητές-εκπαιδευτές.
  • Τέλος, στην Παροικιά της Πάρου θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουνίου το 2o Sportevent Paros Way, ένας ήδη καταξιωμένος διεθνής αγώνας τριάθλου με αγωνίσματα δρόμου (21 χλμ. και 5 χλμ. για ενήλικες και 1 χλμ. και 500 μ. για παιδιά), κολύμβησης (3 χλμ. και 1,5 χλμ. για ενήλικες και 750 μ. για παιδιά) και aquathlon (ατομικό και σκυταλοδρομία με 750 μ. κολύμβηση και 5 χλμ. τρέξιμο). Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αθλητές και αθλούμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να αναδείξουν τις ανεπανάληπτες εμπειρίες που προσφέρει το νησί και να ενισχύσουν τον χαρακτήρα του ως προορισμό αθλητικού τουρισμού.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023