Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑναπτύσσεται η τουριστική ποδηλασία στην Κύπρο

Αναπτύσσεται η τουριστική ποδηλασία στην Κύπρο

Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τη χώρα με ποδήλατο, τονίζουν τοπικά δημοσιεύματα. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην αλματώδη αύξηση της τουριστικής ποδηλασίας, […]

Τα τελευταία χρόνια η Κύπρο<.>ς προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τη χώρα με ποδήλατο<...>, τονίζουν τοπικά δημοσιεύματα.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στην αλματώδη αύξηση της τουριστικής ποδηλασίας, αλλά και στη διοργάνωση διεθνών αγώνων ποδηλασίας στην Κύπρο. Το νησί διαθέτει πολλές ποδηλατικές διαδρομές που καλύπτουν όλες τις ελεύθερες περιοχές και μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε επίπεδο ποδηλασίας εντός και εκτός δρόμου.

Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο είναι πού καλές για ποδηλασία τόσο για αθλητικούς όσο και για τουριστικούς σκοπούς, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Με αυτό ως δεδομένο η ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού είναι μια από τις ειδικές μορφές τουρισμού και μπορεί να συνεισφέρει στην επίτευξη των στόχων του στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό κυρίως λόγω της συνεισφοράς του στη βελτίωση της εποχικότητας, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της πελατείας αυτής ταξιδεύει στην περίοδο εκτός αιχμής, αλλά και λόγω του ήπιου χαρακτήρα του και των σχεδόν ανύπαρκτων αρνητικών περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων που μπορεί να επιφέρει.

Στο δάσος Μαχαιρά, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ΚΟΤ<.>, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας κατασκεύασε και τοποθέτησε πληροφοριακές πινακίδες, οι οποίες προτείνουν ορισμένες διαδρομές, πληροφορούν τον ποδηλάτη για το πού ακριβώς βρίσκεται και δείχνουν στον ποδηλάτη βασικά σημεία ενδιαφέροντος που μπορεί να δει στις διαδρομές. Ανάλογες πινακίδες πρόκειται σύντομα να τοποθετηθούν και στις περιοχές Τροόδους, Ακάμα και Πόλης της Χρυσοχούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024