Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΜεγάλο το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς για την ηλεκτρονική διανομή και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις
Ημερίδα

Μεγάλο το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς για την ηλεκτρονική διανομή και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ημερίδα που διοργάνωσε η Mediterranean Traditional Mansions και η GenaRes με την υποστήριξη της Travel Media Applications (TMA), με θέμα την ηλεκτρονική διανομή& ηλεκτρονικές πωλήσεις, […]

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ημερίδα που διοργάνωσε η Mediterranean Traditional Mansions και η GenaRes με την υποστήριξη της Travel Media Applications (TMA), με θέμα την ηλεκτρονική διανομή<...>& ηλεκτρονικές πωλήσεις, καθώς και τα Παγκόσμια Συστήματα Διανομής (GDS), την περασμένη Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, στη Νομική Βιβλιοθήκη Αθηνών.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 120 άτομα από το χώρο του τουρισμού κάνοντας την συζήτηση ιδιαιτέρως χρήσιμη και ενδιαφέρουσα για όλες τις πλευρές. Το γεγονός άλλωστε, ότι η τεχνολογία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και ο ανταγωνισμός που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αυξάνεται συνεχώς καθιστά επιτακτική την ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης των σύγχρονων επιχειρηματιών.

Στα πλαίσια της ημερίδας διατυπώθηκαν απόψεις πάνω σε θέματα, όπως η σωστή διαχείριση των κρατήσεων βάσει των αντίστοιχων συστημάτων, η καλύτερη προβολή της ξενοδοχειακής μονάδας μέσω της ιστοσελίδας της, η βελτιστοποίηση της θέσης κατάταξης του εταιρικού site σε μηχανές αναζήτησης, η ασφαλέστερη συναλλαγή των επιχειρηματιών με τους πελάτες μέσω διαδικτύου, η νομική κάλυψη των αντίστοιχων ενεργειών και πολλές ακόμα θεματικές που αφορούν τον κλάδο.

Ως ειδικός στο χώρο της ηλεκτρονικής διανομής & των ηλεκτρονικών πωλήσεων, ο κ. Βασίλης Τριανταφύλλου παρουσίασε την επιτακτική ανάγκη για παρουσία των ξενοδοχείων στα Παγκόσμια Συστήματα Διανομής και τις διευκολύνσεις που προσφέρει η GenaRes στον τομέα αυτό.

Ο κ. Θεόδωρος Κουμέλης, Managing Director της Travel Media Applications, ανέλυσε λεπτομερώς τις βασικές αρχές και τα εργαλεία του eMarketing δίνοντας έμφαση στη διαδικασία βελτιστοποίησης της θέσης κατάταξης σε μηχανές αναζήτησης που είναι διεθνώς γνωστό ως Search Engine Optimization (SEO), όπου και ειδικεύεται η Τ.Μ.Α. Ταυτόχρονα, μίλησε και για τον τρόπο κατασκευής των website προκειμένου να είναι φιλικότερα στις μηχανές αναζήτησης.

Όσον αφορά στο νομικό πλαίσιο της παρουσίας των τουριστικών επιχειρήσεων στο διαδίκτυο και όσα εκείνες πρέπει να γνωρίζουν, η κυρία Ελισσάβετ Καλπίδου, δικηγόρος, η οποία ειδικεύεται στο Εταιρικό Δίκαιο και στην προστασία του Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Συναλλαγών, αναφέρθηκε τόσο στον ελληνικό όσο και στον ευρωπαϊκό νόμο και τις διατάξεις τους εστιάζοντας ειδικότερα στον τομέα της ασφάλειας.

Τέλος, σημαντικότατη ήταν η παρέμβαση του κ. Παντελή Γραμμένου από το υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος επικέντρωσε την προσοχή των συμμετεχόντων στην αποφυγή φορολογικών παραπτωμάτων ακόμα και άθελα τους, κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών τους συναλλαγών.

Γενικότερα, οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες στους ομιλητές και ο διάλογος που ακολούθησε προώθησε τα θέματα τις ημερίδας και τους έδωσε νέες διαστάσεις καθιστώντας την ημερίδα τόπο γόνιμων και παραγωγικών συμπερασμάτων για το χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024